Skip to Content

U17 -lentopallotytöt nipistivät Turkilta pisteen EM-avauksessa

Suomen alle 17-vuotiaden tyttöjen lentopallomaajoukkue aloitti EM-lopputurnausurakkansa Tsekin Prostejovissa ennakkoluulottomasti. Naislentopallon suurmaa Turkki pakotettiin viidenteen erään ja sitä kautta Suomi nappasi heti pistetilinsä auki erin 2-3 (25-23, 12-25, 13-25, 25-21, 10-15).

Turkki on CEV:n rankingissa ikäluokassa kakkonen, edellisten (2020) ikäluokan EM-kisojen kakkonen sekä viime vuoden U16 EM-kisojen nelonen.

Ottelu oli varsinaista ”vuoristorataa”: Turkki dominoi alkua täysin, Suomi käänsi avauserän itselleen, Turkki vei kahta seuraavaa täysin ja Suomi nousi taas peliin neljännessä. Viidennessä yksi heikko rotaatio käänsi erän turkkilaisille.

Netta Tolvanen ja iina-Reeta Kaikkonen vastaanottotehtävissä.

Hyökkäystehoissa Turkki oli parempi 40%-28% ja virheitäkin heille tuli selvästi vähemmän 23-31. Näissä tilastoissa toinen ja kolmas erä näkyvät selvästi Turkin eduksi. Myös puolutusksen jälkeisiä hyökkäyksiä turkkilaiset saivat selvästi enemmän, 78-50, tehden näistä 16 pistettä Suomea enemmän.

Suomen avaus: Liina Räty, Anna Johtela, Nea Subotic, Iina-Reeta Kaikkonen, Milla Haapaniemi, Hanna Kastarinen, Nella Tolvanen (L). Sanni Siika-aho korvasi Rädyn passarina avauserässä. Kerttu Kilpinen aloitti Johtelan sijaan toisen erän ja pelaajat vaihtoivat neljänteen erään peliroolejaan. Kentällä kävivät myös Annalina Friman ja Nella Haatainen. Saara Tyrkkö ei pelannut.

Turkin paras pistenainen oli keskipelaaja Begum Kacmaz (13/+12).

Suomen parhaat pistenaiset:
Iina-Reeta Kaikkonen 16/+3
Nea Subotic 12/+1
Kerttu Kilpinen 9/+6
Hanna Kastarinen 9/+4
Muuta: Kastarinen torjui neljästi ja Kilpinen syötti kolme ässää.

Päävalmentaja Nikolas Buser:

• Alku oli kovin hermostunutta ja teimme paljon virheitä (avauserä jo 3-10). Tuplavaihdosta Sanni Siika-aho ja Kerttu Kilpinen käänsi meille erän komeasti. Peli rentoutui.
  • ihan kun tuossa olisi sitten havaittu, että voimme tänään tästä pelistä saada jotakin ja taas homma meni kiristelyksi. Turkki piti meidän taskussa ja nappasi kaksi erää helposti.
  • Anna Johtela vaihdettiin neljänteen erään hakkurin paikalta yleispelaajaksi ja tytöt alkoivat taas pelata rennommin. Ehkä Turkki hieman aliarvioi meitä, mutta pelatessamme rennosti olimme tänään erittäin hyviä.
  • Saimme pisteen. Se on erittäin hyvä alku. Jatkamme kovien vastustajien ”kiusaamista” ja katsotaan, miten kovasti pystymme heitä jatkossakin horjuttamaan.
Libero Netta Tolvanen

Libero Netta Tolvanen:

• Oli kyllä aika jännittyneet filikset hallille tullessa Tunnelma oli hallissa erittäin hyvä.
  • Ensimmäisessä erässä oltiin rohkeita ja rentoja. Vaikka emme olleet hioneet kuusikkoa hirveästi, niin rytmi sekä fiilis löytyi pelaamisen kautta.
  • Toiseen ja kolmanteen erään lähdettiin ehkä vähän hätiköiden ja puristaen. Mietittiin ehkä liikaa tulostaulua.
  • Neljäs erä oli taas paineetonta pelaamista. Kierrätimme hyvin pelaajistoa.
    Syöttö ja vastaanotto toimi hyvin. Myös torjunta ensimmäisessä ja neljännessä.
  • Tyytyväinen koko joukkueeseen, pienestä jäi voitto kiinni. Sitä ei nyt jäädä miettimään yhtään. Tämä joukkue pystyy mihin vain.

Suomi kohtaa sunnuntaina Puolan kello 17 Suomen aikaa. Puola oli viime vuoden U16 ikäluokan EM-kisoissa kuudes.