Skip to Content

Lentisnaisille toinen voitto tiukalla väännöllä Sveitsistä

Paljon käänteitä tarjosi keskiviikkoinen toinen Suomen ja Sveitsin naisten välinen lentopallomaaottelu Hämeenlinnassa. EM-karsintoihin valmistautuvat naiset saivat lähes 2,5 tunnin ottelun päätteeksi juhlia voittoa tiistaiseen tapaan, nyt numeroin 3-2 (22-25, 25-23, 23-25, 25-23, 15-8).

Tiistain avauspelin Suomi voitti 3-1

Suvi Kokkonen (22/+14) oli Suomen toinen tehonainen toisen ollessa keskipelaajalle melkoiset 19/+16 tehnyt Roosa Laakkonen. Laakkonen otti viisi torjuntaa ja hyökkäsi 13/25 vain kahdella virheellä ja kertaakaan Sveitsin torjuntaa pysähtyen. Kaisa Alanko piti kaksikon tyytyväisenä passimäärällään.

Sveitsin tehoduosta Laura Künzler teki 20/+12 ja valitettavasti kolmannen erän päätteeksi kentän jättämään joutunut Maja Storck 19/+7.

Suomen ja Sveitsin kohtaaminen oli 36 maiden naisten lentopallomaajoukkueiden välillä Voitot ovat nyt Sveitsille 19-17.

Ottelu oli naisten maajoukkuehistorian 720:s. Näistä voittoja on 357, tappioita 362 ja yksi tasapeli.

Sveitsi on Euroopan rankingissa sijalla 31 ja Suomi sijalla 25.

Sveitsi oli EM-kisoissa mukana 1967 ja 1971, mutta sen jälkeen vain kahdesti: 2015 kisaisäntänä ja viime kisoissa 2021. Suomi on ollut mukana kaksissa viime EM-kisoissa (2019 ja 2021).

Suomen aloitusseitsikko oli sama kuin tiistaina: Kaisa Alanko, Yasmin Madsen, Suvi Kokkonen, Jessica Kosonen, Roosa Laakkonen, Nertta Rekola, Netta Laaksonen (L).

Jessica Kosonen vaihtui avauserän aikana Hilkka Hujaseen, joka hoitelikin vastuunsa erinomaisesti (10/+8 ilman vastaanotto- tai hyökkäysvirhettä). Emmit Riikilä sekä Jalonen saivat myös hiukan peliaikaa ja Iina Andrikopouloukin piipahti kentällä. Sanna Häkkinen ei pelannut.

Daniela Öhman ja Piia Korhonen olivat poissa pelaavasta kokoonpanosta vaivojensa takia.

Suomen alku oli edellispäivän tapaan vaisu ja Sveitsi karkasi jo 11 pisteen johtoon (9-20) ennen kotijoukkueen syttymistä. Roosa Laakkosen ja Suvi Kokkosen taituroima seitsemän pisteen putki vaihdosta kentälle tuplavaihdosta passsari Emmi Jalosen kanssa tulleen Hilkka Hujasen syöttövuorolla toi kotijoukkueen jo kahden pisteen päähän (18-20) ja vielä 22-23 -numeroissa oltiin jo pisteenkin päässä. Madlaina Matter kuitenkin viimeisteli erävoiton vieraille ässäsyötöllä 22-25.

Toisenkin erän alkupuolikasta mentiin sveitsiläisten hallinnassa (10-14), mutta Suomen 8-1 -vaihe käänsi erää sen nimiin. Sveitsi kuitenkin piristyi ja kotijoukkueen virhesuma nosti sen 20-22 -johtoon. Lopuista kuudesta erän pallosta Suomi kuitenkin voitti viisi ja Suvi Kokkonen päätti erän hyökkäämällä 25-23 -pisteen.

Kolmannessa erässä kaava muuttui ja Suomi oli alkuerästä parempi (11-7), mutta vieraat kirivät johtoa kiinni useampaan otteeseen ja olivat nyt erän lopussa tarkempia tähtihakkurinsa Maja Storckin johdolla. Storck toki loukkasi itseään ja joutui eräpallotilanteessa pois kentältä loppupeliksi.

Eikä puuttunut käänteitä neljännestä erästäkään. Ilman Storckia jatkanut Sveitsi nousi 18-24 -eräpallolukemista aina 23-24 -kavennukseen kunnes Laakkonen paukutti illan 17:nnellä pisteellään erän päätökseen ja pelin viidenteen erään.

Ratkaisuerän maajoukkuedebytantti Netta Rekola avasi hyökkäyspisteellään ja siitä johdosta ei sitten enää luovuttu. Ero kasvoi tasaisesti ja voitto irtosi 15-8 illan parhaan pistenaisen Suvi Kokkosen saadessa kunnian päättää kaksi viimeistä palloa.