Skip to Content

Voitto tahditti Veljekset voittoon

Suomen lentopallomaajoukkueen EM-karsintojen toinen voitto yhtä monesta ottelusta napsahti tilille keskiviikkona Tampereella, kun Veljekset löivät vierailleen Itävallan 3-1 (25-21, 23-25, 25-16, 25-17). Hakametsän yleisö sai uuden supersankarin Voitto Köykästä, kun libero johti nimensä mukaisesti joukkueen voittoon upeilla otteillaan. Toki todellakaan yksin ei voitto mennyt Köykän piikkiin, kun joukkue esiintyi mainiosti toisen erän vaikeita hetkiä lukuunottamatta läpi illan.

Hakkuri Aaro Nikula jatkoi siitä mihin Latvian avauspelissä jäi tehoin 19/+15 ja maajoukkueen tulokas Nuutti Niinivaara nakutteli keskipelaajalle komeat 11/+10. Tilastonumeroista nousi esille myös passari Fedor Ivanovin 7/+4.

Suomi pelasi vahvat kolme erää ollen selkeästi vieraita edellä kaikessa. Kakkoserään joukkueen hyökkäyspeliin tuli kasa virheitä, joka maksoi erän.

Maajoukkue matkaa seuraavaksi Itävaltaan, jossa samat joukkueet kohtaavat sunnuntaina Ried im Innkreisissä kello 21.25. Ensi keskiviikkona on seuraavan kotiottelun vuoro, kun Turun Kupittaan palloiluhallissa vastaan asettuu Latvia.

EM-lopputurnaukseen selviää seitsemän karsintalohkon voittajat sekä neljä tai viisi parasta lohkokakkosta. Määrä varmistuu myöhemmin CEV:n kokouksessa, kun Venäjän kohtalo lopputurnauspaikan suhteen ratkaistaan. Lopputurnaus pelataan 2023 Bulgariassa, Italiassa, Pohjois-Makedoniassa sekä Israelissa. Israel korvaa yhtenä alkuperäisenä kisamaana olleen Ukrainan. Isännät, viime kisojen kahdeksan parasta (miinus mahdollisesti Venäjä) ja Ukraina saavat suoran lopputurnauspaikan.

Suomen avaus: Ivanov, Nikula, Mäkinen, Ronkainen, Niinivaara, Savonsalmi, Köykkä (L).
Itävallan avaus: Wohlfahrstätter, Thaller, Kronthaler, Ecker, Jurkovics, Etlinger, Kross (L)

Päävalmentaja Joel Banks:

• Tärkeä voitto, totta kai. Saatiin lisäys voittotilille heti Latviasta otetun vierasvoiton jatkeeksi kotona.
  • Aloitimme ottelun erittäin hyvällä otteella ja sykkeellä. Syöttöpeli ja sideout toimi erinomaisesti. Toiseen erään kertyi ottelun virheet. Emme kuitenkaan todellakaan antaneet periksi, vaan taistelimme taas itsemme takaisin tasollemme.
  • Voiton ohessa illan tärkeimpiä asioita oli se, että joukkue todellakin näytti asennetta. Erissä kolme sekä neljä esitimme taas varsin ehjää peliä ja olimme sen jälkeen totaalisesti ohjaksissa loppupelin.
  • Aina on asioita joita pitää parantaa, mutta tänään otimme taas askeleen eteenpäin.
  • 1,5 vapaapäivää edessä, sitten kohti Itävaltaa. Siellä jälleen jatketaan kehityksen matkaa.