Skip to Content

Islanti kevyehkö karsintavälipala Kokkosen johdolla

Pieniä hetkiä lukuunottamatta Islanti oli Suomen lentopallonaisille odotetun kevyt välipala Salohallissa EM-karsintojen kolmannessa ottelussa. Suomen voittolukemat olivat 3-0 (25-19, 25-16, 25-13).

Suomen passarina pelasi ensimmäisen kokonaisen maaottelunsa Emmi Jalonen. Suvi Kokkonen oli jälleen joukkueen hyökkäyksen johtotähti tehden 18/+12. Islanti vei ottelun torjunnat 8-3 ja Suomi ässä samoin numeroin. Suomen hyökkäys oli 54%, Islannin 29%.

Yleisömäärä oli 642.

Näin Suomen saalis on karsintojen puolivälissä kaksi voittoa ja yksi tappio. Toisella ”kierroksella” Suomi kohtaa Islannin ja Tsekin vieraissa sekä karsintojen päätöksessö Joensuussa Montenegron.

Karsinnoissa pelataan neljän joukkueen lohkoissa kaksinkertainen sarja. Kuudesta lohkosta kaikista kaksi parasta etenee EM-lopputurnaukseen 2023.

12 maata on jo varmistanut EM-lopputurnauspaikan ilman karsintoja eli neljä isäntää (Belgia, Italia, Viro ja Saksa) sekä lopulta seitsemän parasta tämän jälkeen jäänyttä maata viime vuoden EM-kisoista (Serbia, Turkki, Alankomaat, Puola, Ranska, Ruotsi, Bulgaria). Normaalisti mukaan pääsee kahdeksan viime kisojen parasta isäntien lisäksi, mutta Venäjän suhteen CEV on vielä tekemättä päätöstä osallistumisoikeuden suhteen. Jos Venäjä suljetaan kisoista, jää yksi paikka mitä todennäköisimmin parhaalle karsintalohkon kolmoselle, josta toki CEV ei vielä ole julkaissut virallista tietoa.

Suomen avaus: Emmi Jalonen, Yasmine Madsen, Suvi Kokkonen, Emmi Riikilä, Daniela Öhman, Roosa Laakkonen ja Netta Laaksonen (L).

Islannin avaus: M.Einarsdottir, H.S.Stefansdottir, V.U.Einarsdottir, S.O.Stefansdottir, T.D.Grettasdottir, Poparinsdottir, Porvarsdottir (L)

Vierasjoukkue taisteli avauserässä erinomaisesti ja keräsi siihen 19 pistettä eli näiden karsintojen ennätyksensa erään. Suomi ei tehnyt erään yhtään hyökkäysvirhettä, eikä sitä torjuttu kertaakaan. Hyökkäysprosenttikin oli kelpo 52%, mutta erän teki tasaiseksi Islannin kovan puolutusinnon lisäksi heidän 48 % hyökkäys. Suomen erävoiton takuuasioihin kuului Suvi Kokkosen syöttövuorot , joilla joukkue otti +5 tehot.

Toinen erä tuli Suomelle Suvi Kokkosen vahvan hyökkäyksen alustamana 25-16. Islanti otti erässä peräti seitsemän torjuntaa, kun avauserään se ei saanut yhtään. Hyökkäystehoissa oli erässä suuri ero Suomen ”tapon” oltu 54 ja Islannin vain 22.

Kolmannessa Islanti laittoi jälleen aluksi hanttiin, mutta syöttövaihdolla kentälle tulleen Jessica Kososen komealla syöttöputkella Suomi karkasi lopullisesti.

Jenna Ylivainiolle naisten maaottelu oli uran ensimmäinen ja päänsi päätöserässä myös debytoimaan kentälle.

Lohko toisessa pelissä Tsekki voitti Montenegron 3-0 (25-14, 25-17, 25-21).

Suomi matkaa seuraavaksi Islantiin, jossa se kohtaa isäntämaan Kopavogurissa ensi lauantaina 3.9.