Skip to Content

U19 tytöille Pohjois-Euroopan lentopallomestaruus

Suomen alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue voitti lentopallon Pohjois-Euroopan (NEVZA) mestaruuden Rovaniemellä sunnuntaina. Nikolas Buserin valmentama joukkue voitti kaikki turnausottelusa lyöden finaalissa Tanskan 3-0 (25-21, 25-21, 25-19). Pojat sijoittuvat nuoremman ikäluokan joukkueella neljänneksi.

Tytöt pelasivat kolmen päivän kestoisessa turnauksessa neljä ottelua häviten niistä kahdessa yhden erän. Finaalissa Moona Tarkiaisen pelin pyörittämisestä parhaat pistenaiset olivat Neea-Maria Joki (15/+13), Miia-Maria Mäkikyrö (12/+10) sekä Iina-Reeta Kaikkonen (12/+3).

Tyttöjen päävalmentaja Nikolas Buser:

• Mielenkiintoinen turnaus. Norja antoi kovan vastuksen perjantaina kahden erän jälkeen. Islanti-peli oli meiltä paljon parempi ja lohkovoiton myötä saimme vapaapäivän lauantaille, jonka käytimme hyvin harjoitteluun sekä lepoon.
  • Sunnuntaina saimme mm. Moona Tarkiaisen pikku vaivan kuntoon ja parille muullekin pelaajalle välipäivä peleistä teki oikein hyvää. Välierä oli hyvä, Ruotsilta etenkin heidän yksi yleispelaaja (#7) nousi vahvasti esille. Erien lopussa pidimme hienosti tasomme ja selvisimme finaaliin
  • Finaalissa tiesimme mitä tehdä välierääkin paremmin ja hoidimme homman hyvin jälleen erien lopussa. Olen hyvin tyytyväinen tyttöihin tässä turnauksessa. Erityisen tyytyväinen koko kolmen vuoden taipaleeseen 2004-ikäluokan kanssa. Erittäin iloinen mitä olemme saavuttaneet.

2005/2006 joukkueella pelaneet pojat jäivät puolestaan mitaleitta, kun lauantain välierässä joukkue hävisi Tanskalle 0-3 ja pronssiottelun sunnuntaina Norjalle 2-3. Ruotsi vei mestaruuden kaatamalla Tanskan finaalissa viidennen erän käännyttyä Tanskan ottelupallon jälkeen 17-15 ruotsalaisille.

Poikien päävalmentaja Oskar Muurinen:

• Käteen jäi karvas neljäs sija. Muut joukkueet, etenkin Tanska, olivat kovia fyysisiä syöttöjoukkueita. Meidän hyviä juttuja: syöttöpelaaminen pysyi kurinalaisena, torjunta-puolustus meni napsuja eteenpäin. Ero kolmen kärkeen oli hyökkäyspuolella, meillä oli vähän ”käsijarrupäällä”. Virhemäärät olivat liian isoja kokonaisvaltaisesti.
  • Turnaus antoi paljon oppia ja kokemuksia turnauspelaamisesta. uudet pelurit ansaitsevat kiitettävän arvosanan. Iso kiitos staffille: hyvä oppimatka tälle 05/06 -joukkuella päästä pelaamaan fyysisempiä pelaajia vastaan.