Skip to Content

U17-pojille upea taisteluvoitto isäntämaa Portugalista

U17 poikien lentopallon EM-jatkokarsinnat käynnistyivät perjantaina Suomen osalta huikealla taisteluvoitolla isäntämaa Portugalista Paradesissä erin 3-2 (22-25, 25-21, 24-26, 25-19, 15-13).

Neljän maan karsintaturnauksen kaksi parasta selviytyy EM-lopputurnaukseen.

Suomi kohtaa lauantaina Turkin ja sunnuntaina Unkarin.

Suomen avaus: Eeli Kuukasjärvi, Janne Kolehmainen, Viktor Viljamaa, Ville Vainio, Matias Siika-aho, Aarni Ruohola, Panu Salmijärvi (L). Vaihdosta kentälle: Elias Kaijanto, Juho-Markus Puhakka, Kaapo Vanhatupa, Walter Schreck. Ei pelannut: Konsta Viljamaa, Lauri Ahvenjärvi, Aatu Kukkonen.

Erävoitot jaettiin vuorotahtiin neljän ensimmäisen erän suhteen, kun Portugali vei ensimmäisen ja kolmannen Suomen viedessä toisen ja neljännen. Viidettä Suomi vei selkästi aivan loppuvaiheille asti, kuynnes Portugali nousi tasoihin vielä 13-13. Kaksi viimeistä palloa Suomi kuitenkin hoiti tyylillä ja voitti ottelun.

Hakkuri Viktor Viljamaa keräsi kovat 30/+18. Matias Siika-aho sai kasaan 17/+5 ja Ville Vainio 12/+1. Passarina Eeli Kuukasjärvi pyöritti Suomen peliä. Suomi hallitisi etenkin torjuntapeliä (15-6), mutta peräti 20 syöttövirhettä vaikeutti hieman pelaamista.

Päävalmentaja Mikko Keskisipilä:

– Käynnistyimme hitaasti tänään, mutta ottelun edetessä pelimme parani. Vastustaja puolusti hyvin, mutta jaksoimme olla palloralleissa kärsivällisiä.  Se oli lopulta avain, joka käänsi pelin meille.

Viktor Viljamaa:

– Peli lähti vähän heikosti käyntiin, vastustaja puolusti ja vastaanotti aivan loistavasti. Toisessa erässä saimme jo peliä haltuun. Kolmas meni taas Portugalille, mutta neljännessä saimme kunnon flown päälle. Katsojille iso kiitos, he olivat tänään isossa osassa meidän voittoa.

Samaa aikaan pelataan myös neljä muuta 2. kierroksen jatkokarsintaturnausta, joista niistäkin kaksi parasta selviytyvät EM-lopputurnaukseen, joka pelataan Montenegrossa 19.-30.7. 2023

Isäntämaan lisäksi varmoja kisamaita ovat jo 1. kierroksen turnausvoittajat Bulgaria, Puola, Slovenia ja Italia. Lopputurnaukseen tulee 16 maata.