Skip to Content

U17 tyttöjen EM-kisapaikka jäi pienestä kiinni

Tyttöjen U17 lentopallomaajoukkueen EM-lopputurnauspaikka jäi todella niukasti haaveeksi. Suomi tarvitsi lauantaisesta jatkokarsinnan päätöspelistä kolmen sarjapisteen arvoisen voiton Kreikasta, mutta 2-1 -johtoasemassa neljäs erä karkasi jatkopalloilla Kreikalle ja sitä kautta 3-1 -voitto. Lopulta Kreikka voitti ottelun 2-3 (25-17, 20-25, 25-21, 25-27, 10-15).

Kreikka ja Slovenia etenivät lohkosta EM-lopputurnaukseen. Samaa aikaan pelattiin myös neljä muuta 2. kierroksen jatkokarsintaturnausta, joista niistäkin kaksi parasta selviytyivät EM-lopputurnaukseen, joka pelataan Serbiassa ja Unkarissa 11.-23.7. 2023

Isäntämaiden lisäksi varmoja kisamaita olivat jo 1. kierroksen turnausvoittajat Turkki, Puola, Kroatia, Italia. Lopputurnaukseen tulee siis 16 maata.

Suomen avaus: Annika Koivuniemi, Saara Tyrkkö, Noora Päykkönen, Selma Nikkanen, Milla Haapaniemi, Iida Mikkonen, Milja Henriksson (L)/Elsi Karjanlahti (L). Vaihdosta kentälle: Ellen Myllymäki, Veera Saloranta, Alisa Siika-aho, Marina Kerman, Ei pelannut: Siiri Nielikäinen.

Noora Päykkönen (24/+15), Annika Koivuniemi (18/+4) ja Selma Nikkanen (17/+11) olivat Suomen parhaat pistenaiset. Iida Mikkonen pelasi päätösottelun Suomen passarina. Kreikkalaisista etenkin hakkuri Elpida Tikmanidou (31/+15) oli hankala pysäytettävä.

Päävalmentaja Daryl Tay:

• Turnauksen paras pelimme erittäin vahvaa Kreikkaa vastaan. Pelimme lähti käyntiin erinomaisesti, mutta toisessa erässä tasomme putosi. Kolmas oli jälleen hyökkäyksellisesti erinomainen. Neljänness nousimme upeasti aina 24-24 -lukemiin, mutta emme pystyneet kuittamaan peliä itsellemme.
  • Kiitos pelaajille ja staffille, jotka antoivat kaikkensa ja toivon tämän kasvattavan meitä kaikkia!

Iida Mikkonen:

• Ensimmäinen erä oli paras erä tässä turnauksessa. Onnistuttiin kaikissa pelialueissa ja oli hyvä fiilis kentällä. Toisessa erässä Kreikka paransi peliä huomattavasti ja meidän oma peli oli vähän sekavaa, mutta silti pelattiin loppuun asti hyvällä fiiliksellä.
  • Kolmas erä alkoi ja loppui hyvin, ruvettiin taas pelaamaan meidän omaa hyvää tasoa. Neljäs oli jännä erä ja kaikki jännitti varmasti paljon. Erän alku oli hyvä, mutta keskivaiheilla jäädyttiin täysin, onneksi pelattiin loppuun asti ja siitä erästä tuli asainen mutta tällä kertaan ei riittänyt loppuun asti.
  • Viides oli tiukka alussa, mutta taas keskivaiheessa oli ongelmia. Yritettiin pelata kuitenkin loppuun asti hyvää peliä vaikka ei tällä kertaan riittänyt loppuun asti.