Skip to Content

Naisten lentopallon EM-avaus Slovakialle

Suomen naisten avaus lentopallon EM-lopputurnauksessa torstaina Tallinnassa oli tappiollinen Slovakian kuitattua ennakkosuosikin asemansa voittona 0-3 (20-25, 23-25, 16-25).

Slovakia on voittanut nyt maiden kohtaamisista kymmenen ja Suomi neljä.

Peli oli suurimmalta osalta kaksi erää tasainen, mutta pisteputkia sai aikaiseksi käytännössä vain Slovakia. Slovakian hyökkäysprosentti oli 51 ja Suomen 38. Torjunnat Suomi vei 6-1 ja ässät menivät vastustajalle 3-4.

Suvi Kokkonen pelasi ilman hyökkäysvirheitä tehot 12/+8. Hakkuri Piia Korhonen keräsi 9/+7 ja Netta Rekola keskellä 9/+8 sekä penkiltä peliin Tullut Daniela Öhman 7/+7. Slovakian tehonainen oli odotetusti hakkuri Karin Sunderlikova (17/+12).

Suomen avaus: Kaisa Alanko, Piia Korhonen, Iida Pöllänen, Suvi Kokkonen, Roosa Laakkonen, Netta Rekola, Netta Laaksonen (L). Vaihdosta kentälle tulivat Ada Aronen, Sofia Lehto, Yasmine Madsen, Daniela Öhman, Emilia Kääntä, Saana Lindgren ja Sanna Häkkinen.

Avauserässä Slovakia otti johdon muutaman pelatun pallon jälkeen, Suomen päästyä sen jälkeen parhaimmillaan pisteen päähän (15-16). Hyvä suomalaisvaihe kuitenkin päättyi Slovakian erän parhaaseen pisteputkeen (16-21) ja erä heille 20-25. Slovakian hyökkäys oli erässä 58%, mutta virheitä tuli peräti kuusi. Suomen vastaava oli 40 % vain yhdellä virheellä. Vastaanoton kanssa Suomi oli läpi erän vaikeuksissa (25%).

Toinen erä oli vielä 21-18 -numeroissa suomalaisten käsissä. Slovakia kuitenkin löysi vielä ratkaisuhetkille kovimman vaihteensa vieden erän 23-25. Suomen hyökkäys oli erässä 43%, Slovakian 50%. Syötöllä Suomi sai selkeästi enemmän aikaiseksi kuin avauserässä (3 ässää ja Slovakian vastaanotto vain 27%).

Kolmanteen erään Suomi vaihtoi seitsikkoon Ada Arosen Iida Pölläsen tilalle ja Daniela Öhmanin Roosa Laakkosen paikalle. Alkuerä oli illan paras, mutta 8-5 -johto haihtui 9-11 -lukemiksi seuraavilla seitsemällä pallolla ison virhemäärän myötä. Tämän jälkeen Slovakia pelasi vakuuttavasti erän loppuun vieden sen 16-25.

Suomi pelaa seuraavan EM-kisapelinsä lauantaina kello 19 emäntämaa Viroa vastaan. Viro aloitti turnauksen keskiviikkona 0-3 -tappiolla Ranskalle.

Päävalmentaja Nikolas Buserin haastattelu tästä

Ottelukuvat

Torstain 17.8. pelit lohkossa D
17:00 Suomi – Slovakia 0-3
20.00 Alankomaat – Espanja 3-0

Naisten maajoukkueen nettisivusto (pelaajakortit, maaotteluhistoria jne)

Suomen joukkue EM-lopputurnauksessa
(Numero, nimi, pelirooli, synt.aika. maaottelut, seura, monennet EM-kisat)

3 Netta Rekola KP, 21.12.2000, 13, LP Kangasala, 1. EM-kisat
5 Suvi Kokkonen YP, 1.2.2000, 94, Rote Raben Vilsbiburg (GER) 22-23, 3. EM-kisat