Skip to Content

Huikea EM-taistelu Espanjan eduksi

Naisten EM-lentopallo tarjoili maanantai-iltana huiman ja käännerikkaan pelin, jota seurasi suomalaiskyyneleet. Espanja rutisti voiton erin 1-3 (17-25, 26-24, 24-26, 24-26). Näin Suomen jatkopaikkaan 16 parhaan joukkueen pudotuspeleihin vaaditaan nyt voitto keskiviikkona Alankomaista ja Viron voittoa Espanjasta sekä Slovakian voittoa Virosta. Suomi pelaa alkusarjan viimeisen EM-kisapelinsä keskiviikkona tappiotonta Alankomaita vastaan kello 17.

Ensimmäisen selvän Espanjan erän jälkeenm nähtiin kolme samoihin numeroihin 26-24 päättynyttä erää, joista Espanja vei kaksi ja Suom yhden.

Suomen joukkueen leveys tuli jälleen upeasti esille. Suvi Kokkonen oli joukkueen paras pistenainen (14/+4) Yasmine Madsenin kasattua 13/+5 ja Daniela Öhmanin 12/+6. Syntymäpäiväsankari Emilia Kääntä tuli erinomaisesti bpeliin tehden 9/+5.

Espanjan tähtenä loisti libero Patricia Llabres, joka pelasi upean pelin niin vastaanotossa kuin puolustuksessa.

Suomen avaus: Kaisa Alanko, Yasmine Madsen, Iida Pöllänen, Suvi Kokkonen, Daniela Öhman, Netta Rekola, Netta Laaksonen (L) / Sanna Häkkinen (L).
Vaihdosta kentälle tulivat Ada Aronen, Emilia Kääntä, Roosa Laakkonen, Sofia Lehto, Piia Korhonen. Ei pelannut: Saana Lindgren.

Suomi lähti peliin samalla kahdeksikolla kuin sunnuntaina Ranskaa vastaan.

Espanja puolusti ottelun alun todella vahvasti ja lähti todella nopealla pelillä murtamaan suomalaisten torjuntaa karaten 6-11 -numeroihin. Sama tahti jatkui läpi erän punapaitojen esitettyä ilmiömäistä puolutuspeliä. Se vei Suomelta pelihalut tehokkaasti. Espanja vei erän puolustukset 19-25 ja vaimensi Suomen hyökkäyksen peräti 19:ään prosenttiin. Suomi teki erän hyökkäyksessä 9 virhettä ja vain 7 pistettä.

Toinen erä alkoi painajasmaisesti Espanjan neljällä suoralla pisteellä. Suomen 6-10 -numeroissa otetun aikalisän jälkeen Daniela Öhman pamautti kahden epäonnistuneen hyökkäyksen jälkeen komean pommin ja erä muutti suunnan. Suomi nousi 12-11 -johtoon ja piti sen erän lopulle asti. Espanja nousi vielä Suomen eräpallosta (24-23) tasoihin, mutta ratkaisuvaiheille verkolle tullut Roosa Laakkonen päätti erän komean torjuntaan. Espanja avitti erässä suomalaisia runsaalla hyökkäysvirheiden määrällä (10).

Laakkonen jäi kolmanteen erään seitsikkoon Rekolan sijaan ja syntymäpäiväsankari Emilia Kääntä Iida Pölläsen paikalle. Erän ratkaisevimmat hetket nähtiin, kun Suomen 13-11 -johto kääntyi neljällä perättäisellä pisteellä 13-15 -tilanteeksi. Espanja sai taas Suomen hyökkäyksen pisteihinsä. Suomi nousi kuitenkin vielä neljän pisteen takaa (15-19) tasoihin, mutta kolmannella eräpallolla Espanjan Carolina Camino löi erän päättyneeksi 24-26. Suomelle erään 11 hyökkäysvirhettä.

Piia Korhonen tuli hakkuriksi neljänteen erään. Espanja nousi Suomen 19-16 -johodsta tasoihin (19-19) ja lopulta ratkaisi erän sekä pelin toisella ottelupallollaan.

6 Viro 0-3 1p (2-9)

Naisten maajoukkueen nettisivusto (pelaajakortit, maaotteluhistoria jne)

Suomen joukkue EM-lopputurnauksessa (tilanne FRA-pelin jälkeen)
(Numero, nimi, pelirooli, synt.aika. maaottelut, seura, monennet EM-kisat)

3 Netta Rekola KP, 21.12.2000, 16, LP Kangasala, 1. EM-kisat
5 Suvi Kokkonen YP, 1.2.2000, 97, Rote Raben Vilsbiburg (GER) 22-23, 3. EM-kisat