Skip to Content

Naisten lentopallomaajoukkueen EM-lopputurnaus päättyi alkulohkovaiheeseen – loppusijoitus 20:s

Naisten kolmas perättäinen lentopallon EM-lopputurnaus päättyi kahden edellisen tapaan alkulohkoon ja siellä yhteen otteluvoittoon. Suomen loppusijoitus selviää alkulohkojen kaikkien pelien jälkeen. Alkulohkossaan Suomi oli viides ja kokonaistuloksissa 20:s. Tallinnan alkulohkon päätösottelussa lohkovoittonsa jo ennen ottelua varmistanut Alankomaat oli parempi erin 0-3 (18-25, 21-25, 17-25).

Suomi voitti alkulohkossa Viron (3-2) ja hävisi Alankomaiden (0-3) lisäksi Ranskalle (0-3), Slovakialle (0-3) sekä Espanjalle. Lohkosta Firenzen neljännesvälieriin jatkavat Alankomaat, Ranska, Slovakia ja Espanja tai Viro.

Alankomaat hyökkäsi ottelussa 46% tehoilla, Suomen vastaavan oltua 35. Torjunnat menivät 3-10 ja ässäsyötöt 5-5.

Suvi Kokkonen teki 12/+3, Iida Pöllänen 9/-1. Netta Laakonen pelasi hienon pelin vastaanottoprosentin oltua kahden erän jälkeen 100 ja koko pelissäkin 73.

Suomen avaus: Kaisa Alanko, Iida Pöllänen, Suvi Kokkonen, Roosa Laakkonen, Daniela Öhman, Netta Laaksonen (L) / Sanna Häkkinen (L). Vaihdosta kentälle tulivat Netta Rekola, Emilia Kääntä, Yasmine Madsen, Piia Korhonen, Ada Aronen. Ei pelannut: Saana Lindgren, Sofia Lehto,

Alankomaat sai avauserässä Suomen vastaanoton pahasti rikki heti alusta alkaen ja karkasi selkeään erävoittoon 18-25. Suomen hyökkäyspeli vaikeutui vastaanoton kautta ja hyökkäysposenttijäi 30:een (Alankomaat 53%). Keskipelillä Suomi ei saanut erään pistettäkään.

Toiseen erään Piia Korhonen vaihtui Yasmine Madseniin ja Daniela Öhman Netta Rekolaan. Suomi johti erää parhaimmillaan kolmella pisteellä (13-10), mutta neljän vahvan perättäisen pisteen jälkeen erä kääntyi tästä valko-oransseille lopulta 21-25. Suomi oli erässä hyökkäyksessä jopa Alankomaita parempi (48%-43%).

Kolmas erä oli toisen kaltainen hyvin pitkälti. Alankomaat vei sen nimiinsä 17-25 eritysiesti vahvan torjuntapelinsä myötä.

6 Viro 0-5 1p (4-15)

Naisten maajoukkueen nettisivusto (pelaajakortit, maaotteluhistoria jne)

Suomen joukkue EM-lopputurnauksessa tilanne NED-pelin jälkeen
(Numero, nimi, pelirooli, synt.aika. maaottelut, seura, monennet EM-kisat)

3 Netta Rekola KP, 21.12.2000, 17, LP Kangasala, 1. EM-kisat
5 Suvi Kokkonen YP, 1.2.2000, 99, Rote Raben Vilsbiburg (GER) 22-23, 3. EM-kisat