Skip to Content

Veljesten epätasaisuus ei riittänyt Sloveniaa vastaan kuin erävoittoon

Miesten lentopallon olympiakarsinnat jatkuivat yhden välipäivän jälkeen Tokiossa Slovenian voittaessa aamupelissä Suomen erin 3-1 (25-19, 18-25, 25-20, 25-18). Veljekset esittivät pitkiäkin pätkiä turnauksen parasta peliään, mutta muutamat mustat hetket Yoyogi National Stadiumilla veivät mahdollisuuden voittoon tuoretta EM-pronssijoukkuetta vastaan.

Hakkuriksi toiseen erään tullut Joonas Jokela oli Suomen tehokkain (15/+9). Yleispelaajista Niko Suihkonen oli onnistuja (10/+3) ja Voitto Köykkä jatkoi liberona erinomaista turnausta.

Slovenia teki ottelussa vain neljä suoraa hyökkäysvirhettä, kun Suomen määtä oli 15. Vastaanotossa Suomi oli selkeästi parempi (64%-45%).

Slovenialla on kolmesta pelistään nyt täydet yhdeksän sarjaapistettä. Suomen voittotili on avaamatta ja sarjapisteitä on kasassa yksi.

Tokion karsintaturnauksen kaksi parasta saavuttaa paikan ensi vuoden Pariisin olympiaturnaukseen.

PÄÄVALMENTAJA JOEL BANKSIN HAASTATTELU

Suomen avaus: Eemi Tervaportti, Aaro Nikula, Luka Marttila, Niko Suihkonen, Alexej Zhbankov, Miika Haapaniemi, Voitto Köykkä (L).

Avauserän meni Suomelta hyökkäysvirheisiin: niitä tuli kaikkiaan seitsemän, kun Slovenia ei tehnyt ensimmäistäkään. Kaikkiaan Suomi teki lähes puolet Slovenian pisteistä (11). Vastaanotto oli Veljeksiltä erässä erinomaista, kuten puolustuskin. Näistä ei saatu kuitenkaan tulosta aikaiseksi. Erä Slovenianlle 19-25.

Kakkoserään Joonas Jokela tuli hakkuriksi Aaro Nikulan (4/-2) tilalle. Miika Haapaniemi laittoi erää syöttöpaikalla raiteilleen ja Veljekset karkasivat 4-0 -johtoon. Mainio erä sai lisää nostetta, kun ensin Niko Suihkonen torjui ja perään Luka Marttila takoi kaksi ässää (12-5). Erä Suomelle komeasti 25-18. 2. erään Suomen syöttöpeli on kaikkiaan erinomaista luokkaa: ässiä tuli viisi ja muutenkin Slovenian vastaanotto oli suurissa vaikeuksissa.

Jiri Hänninen tuli heti kolmannessa alkuerästä Luka Marttilan tilalle. Erän ratkaisua koettiin, kun Suomi oli juuri hankkiutunut 16-13 -johtoon. Seuraavat viisi palloa vei Slovenia (17-19) ja lisäksi nähtiin tähän väliin myös harvinaiset kaksi punaista korttia pienen torikokouksen päätteeksi. Suomi toki taisteli vielä tasoihin (20-20), mutta Slovenian toinen ”aalto” tuli taas perään (20-25). Syöttö- ja hyökkäystilastot näyttivät Suomelta avauserän kaltaisian ikäviä lukemia.

Neljännen erän ratkaisevin hetki nähtiin Rok Modzicin syöttövuorolla, kun Slovenia käänsi kuudella perttäisellä pisteellään 10-8 -lukemat 10-14:ään. Etenkin Klemen Cebulj oli tässä vaiheessa pitelemätön hyökkäyksissä.