Skip to Content

U20 naisten EM-kisaliekkiin roihua Saksa-voitosta

Suomen alle 20-vuotiaiden lentopallonaisten EM-jatkokarsinnat jsaivat eilen iloisen suomalaiskäänteen Saksan Kienbaumissa, kun ottelusta irtosi voitto kotijoukkueesta erin 3-1 (25-23, 25-22, 22-25, 25-18). Mahdollisuus EM-kisapaikkaan sai kivan lisäroihun.

Sunnuntain lohkon päätöspelistä vaaditaan Suomelta voittoa molemmat pelinsä 0-3 hävinneestä Virosta ja perään Ukrainan voittos Saksasta lohkon kakkospaikan saavuttamiseksi. Sen jälkeen vertaillaan sitten muiden lohkojen kakkosten kanssa Suomen tilannetta. Viiden nyt pelattavan EM-jatkokarsintalohkon voittajat sekä neljä parasta lohkokakkosta selviytyvät EM-lopputurnaukseen. EM-lopputurnaus pelataan 20.8.-1.9.2024 Bulgariassa ja Irlannissa 16 joukkueen kesken.

Päävalmentaja Joonas Huhtakangas teki avaukseen peräti kolme muutosta perjantain Ukraina-peliin verrattuna. Suomen avaus: Nea Subotic, Milla Haapaniemi, Kerttu Kilpinen, Annika Koivuniemi, Ella Peltomaa, Sanni Siika-aho, Nitta Korhonen (L). Vaihdosta kentälle Iina-Reeta Kaikkonen, Elsi Karjanlahti, Irina Mäkinen, Lotta Alatalo, Miia-Maria Mäkikyrö ja Vilma Isometsä. Eevi Lehmus ei pelannut.

Annika Koivuniemi nousi kentän parhaaksi pisteentekijäksi (17/+3) yhdessä Kerttu Kilpisen (16/+6) kanssa. Keskipelaajakaksikko oli kova syöttöpaikalla: Milla Haapaniemi (7/+6) syötti komeat neljä ässää ja Ella Peltomaa (8/+5) kolme.

Suomen hyökkäys oli 36% ja Saksan 30%. Suomi puolusti ottelussa selkeästä emäntäjoukkuetta paremmin saaden 23 puolustuksen jälkeistä hyökkäystä enemmän ja niistä illan aikana pisteet 30-16 Suomelle. Iso ero tilastoissa oli myös vrheiden määrässä kahteen ensimmäiseen erään: Suomelle virheitä tuli erävoitosta huolimatta 25 ja Saksalle 13. Kahteen viimeiseen erään lukemat kääntyivät 9-15.

Päävalmentaja Joonas Huhtakangas:

– Hieno joukkuevoitto! Parannettiin hyökkäyspelaamista eilisestä pelistä, jossa oltiin tänään vastustajaa parempia. Vaikka peli oli tiukkaa ja tasaista, usko omaan tekemiseen ei missään vaiheessa horjunut. Nautitaan tästä hetki ja sitten fokus Viro peliin.

Nea Subotic:

– Ihan eri asenne jotenkin peliin lähdettäessä, taisteluilta kaikilla! Meillä oli pieniä keinahduksia, mutta joukkueena päästiin niistä yli. Kun toisessa erässä. tuli alussa hieman vaikeksia, niin siinä ”first we gave some siima and then we pull mattko alta” Saksalta. Eilen näkyi vielä ujous ekassa pelissä, mutta tänään kaikilta todella hyvä esitys.