Skip to Content

Naisille ammattimainen avausvoitto Tampereella

Suomen naiset aloittivat Hopeisen liigan taipaleensa voitokkaasti kaatamalla odotetusti Luxemburgin Hakametsässä 3-0 (25-7, 25-19, 25-9). Edellisen kerran Suomen naiset kohtasivat Luxemburgin EM-karsinnoissa 11.6.2006 Mariborissa. Tuolloin Suomi oli niin ikään parempi luvuin 3-0. Kaikkiaan Hakametsän torstain ottelu oli seitsemäs maiden historiassa. Suomi on voittanut jokaisen kohtaamisen ilman erätappioita. Kyseessä oli maitten ensimmäinen kohtaaminen Suomessa.

Suomen tehopelaajina kunnostautuivat Daniela Öhman (12/+10), sekä Yasmine Madsen (11+11). Myös debyyttinsä tehneen Taija Tikan otteet olivat ottelussa erinomaiset (7/+5) 80% prosentin hyökkäyksellä ilman hyökkäysvirheitä.

-Kentälle kun menin niin hyvä ettei jalat tärissyt siinä. Jännitti kyllä paljon, mutta sain ensimmäiset pisteet alle ja aloin rentoutumaan niin pääsin siitä peliin sitten mukaan, totesi tyytyväisen oloinen Tikka ottelun jälkeen.

Tikan lisäksi ottelussa nähtiin kaksi muutakin debyyttiä, kun kolmannessa erässä kentälle ensikosketuksen maajoukkue lentopalloon pääsivät ottamaan Bettina Yli-Sissala ja Heini Ahtola. Molemmat heistä avasivat ottelussa myös pistesaldonsa.

-Oli hyvä että saimme kaikki debytantit kentälle avausotteluun. Kaikki heistä olivat hieman hermostuneita, mutta kun kentälle menee siitä on päästävä eroon ja jokainen heistä pärjäsi hyvin, kommentoi päävalmentaja Buser.

Suomi oli avauserässä suvereeni ja tyylitteli 25-7 erävoittoon kliinisesti 72% hyökkäyksellä ilman yhtäkään hyökkäysvirhettä.

Toisessa erässä Luxemburg heräsi otteluun mukaan kapteeni Carla Mullin johdolla ja roikkui lähes kosketusetäisyydellä erän loppuvaiheille asti. Toisessa erässä keskelle nostettu Taija Tikka, sekä muu joukkue hallitsivat tilanteen lopulta kuitenkin hyvin ja karkasivat 25-19 erävoittoon.

Kolmas erä oli jälleen alusta loppuun asti Suomen kontrollissa. 25-9 erävoitossa debytantttien lisäksi kentälle nostettiin. Emmi Jalonen, Laura Penttilä, Saana Lindgren sekä Viivi Pyhäjärvi, joten jokainen kokoonpanoon merkitty pelaaja nähtiin torstaina kentällä.

Päävalmentaja Nikolas Buser oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueen suoritukseen.

-Voi olla vaikea pelata ottelua, jossa tasoero on verraten suuri. Luxemburg oli hyvä erityisesti toisessa erässä joten kaikki kunnia heille. Otimme valmistautumisen tosissamme ja pelaajat olivat huolellisia siinä, joten olimme selkeästi valmiita, Buser totesi.

Naisten urakka Hopeisessa liigassa jatkuu lauantaina, jolloin vastassa on ainakin paperilla tasokkaampi Portugali.

-Vastustaja tulee antamaan paljon enemmän painetta syötöillään, blokeillaan ja hyökkäyksillään. Meidän pitää olla valmiina alusta asti ja lauantaina tullaan näkemään hyvä ottelu, Buser summaa.

Naisten Hopeisen liigan otteluohjelma

16.5. klo 18.30 Tampere Suomi – Luxemburg 3-0 (25-7, 25-19, 25-9)
18.5. klo 15:00 Tampere Suomi – Portugali
1.6. klo 19:00 Budapest Suomi – Latvia
2.6. klo 19:00 Budapest Suomi – Unkari
7.6. klo 21:00 Torshavn Suomi – Färsaaret
8.6. klo 19:00 Torshavn Suomi – Bosnia & Hertsegovina

Hopeisessa liigassa pelataan kymmenen joukkueen toimesta kymmenen kolmen maan turnausta. Tästä muodostetun sarjataulukon kaksi parasta kohtaavat kaksiosaisessa finaalissa 13.6. ja 16.6. Suomen lisäksi mukana ovat Bosnia & Hertsegovina, Färsaaret, Georgia, Unkari, Islanti, Latvia, Luxemburg, Montenegro ja Portugal. Näistä maista korkeiten on rankattu Euroopan rankingissa Bosnia & Hertsegovina (15), Portugali (22), Montenegro (23), Unkari (26) ja Suomi (27).