Skip to Content

Suomen naisille tuplavoitot Tampereelta

Suomen naisten voittokulku Hopeisessa liigassa sai torstaisen Luxemburg-ottelun jälkeen jatkoa lauantaina Hakametsässä kun joukkue kaatoi Portugalin erin 3-1 (15-15, 28-26, 25-14, 25-20).

Suomen tehokuningatar ottelussa oli myös torstaina edukseen esiintynyt Yasmine Madsen (24/+18). Hyviä tehoja takoivat Madsenin lisäksi myös Ada Aronen (15/+6) sekä Daniela Öhman (13/+9).

Ottelu alkoi kuitenkin Suomen kannalta mollivoittoisesti ja ensimmäinen erä oli vieraiden hallintaa. Suomen vastaanotto takkuili ja Lusitaanit karkasivat Margarida Maian (9/+9), sekä Alice Clementin (7/+6) vahvan hyökkäyspelin avulla 25-15 erävoittoon.

Toisessa erässä Suomen naiset heräsivät kamppailuun mukaan. Vastaanottoprosentti parani ensimmäisestä erästä huomattavasti (14%->48%) ja ykköstähtenä loistanut Madsen sai mainiosti pelin rytmistä kiinni tehden erään kahdeksan pistettä. Erä jatkui tasaisissa merkeissä aina loppumetreille saakka, Suomen lopulta tasoittaen erävoitot lukemin 28-26.

Toisessa erässä nähtiin myös jälleen debytantti Suomen väreissä, kun Neea-Maria Joki pääsi erän loppuvaiheilla kentälle näyttämään syöttötaitojaan.

Ada Aronen saneli alkutahdit kolmannelle erälle 5-0 syöttöputkellaan, eivätkä naiset tämän jälkeen pysähtyneet enään katsomaan taakseen ja taiteilivat taululle makean 25-14 erävoiton.

– Muutettiin vähän puolustuspaikkoja ja taktiikoita ensimmäisen erän jälkeen. Hyökkäsimme enemmän yläkäsiin ja katsoimme peippien paikkoja kun pitkät peipit eivät tuntuneet jäävän, purki Aronen ottelun jälkeen.

Suomi sai neljännessä erässä Portugalin tehokkaimmat pelaajat Maian ja Clementin pimentoon ja 25-14 erävoitto toi naisille 3-1 otteluvoiton Hopeisen liigan Tampereen etapin toisesta ja viimeisestä ottelusta.

Päävalmentaja Nikolas Buser oli ottelun jälkeen tyytyväinen.

– Jäimme alussa hieman jalkoihin, mutta saimme heidän syöttönsä nopeasti kontrolliin ja pääsimme peliin mukaan. Kolmannessa erässä myös syöttö ja blokkipeli alkoi toimimaan ja sen jälkeen ottelun loppu oli noususuhdanteista. Joukkue on kehittynyt kovasti töitä viimeisen kahden viikon aikana ja tämä oli ansaittu voitto, kommentoi hymyilevä Buser ottelun jälkeen

Suomen naisten Hopeisen liigan urakka jatkuu kesäkuun alussa Budapestissa. Siellä vastaan asettuu Unkari ja Latvia.

– Siitä tulee tiukka turnaus. Latvia on satsannut kehitykseen viime aikoina ja Unkari on yksi sarjan parhaista joukkueista. Aiomme käyttää tulevan viikon tarkkaan valmistautumiseen, analysoi päävalmentaja Buser.

Tampereen lauantai-illassa nähtiin myös toinen ottelu, kun Veljekset perjantaina päihittänyt Kroatia kohtasi turnauksen avausotteluaan pelanneen Belgian. Kroatia jatkoi siitä mihin Veljeksiä vastaan jäi ja voitti Belgian samoilla erälukemilla 3-1 (21-25, 26-24, 25-22, 26-24).

Tampereen turnauksen viimeisessä ottelussa sunnuntaina Veljeksien ja Belgian välillä tullaan siis näkemään kaksi häviön ärsyttämää joukkuetta ja odotettavissa onkin täten jälleen kiihkeä ja tasainen kamppailu.

Naisten Hopeisen liigan otteluohjelma

16.5. klo 18.30 Tampere Suomi – Luxemburg 3-0 (25-7, 25-19, 25-9)
18.5. klo 15:00 Tampere Suomi – Portugali
1.6. klo 19:00 Budapest Suomi – Latvia
2.6. klo 19:00 Budapest Suomi – Unkari
7.6. klo 21:00 Torshavn Suomi – Färsaaret
8.6. klo 19:00 Torshavn Suomi – Bosnia & Hertsegovina

Hopeisessa liigassa pelataan kymmenen joukkueen toimesta kymmenen kolmen maan turnausta. Tästä muodostetun sarjataulukon kaksi parasta kohtaavat kaksiosaisessa finaalissa 13.6. ja 16.6. Suomen lisäksi mukana ovat Bosnia & Hertsegovina, Färsaaret, Georgia, Unkari, Islanti, Latvia, Luxemburg, Montenegro ja Portugal. Näistä maista korkeiten on rankattu Euroopan rankingissa Bosnia & Hertsegovina (15), Portugali (22), Montenegro (23), Unkari (26) ja Suomi (27).