Skip to Content

Unkari nousi ottelupallojen takaa voittoon EM-Iraklionissa

Alle 18-vuotiaiden tyttöjen lentopallon EM-lopputurnaus jatkui tiistaina Suomen osalta kitkerällä tappiolla Unkarille. Suomella oli neljännessä erässä useita ottelupalloja viedä täysi pistepotti, mutta Unkari nousi ahdingosta voittoon 2-3 (26-24, 21-25, 25-22, 27-29, 11-15). Kaksi erävoittoa tiesi toki suomalaisten pistetilin avautumista. Suomen lohko pelataan Lido National Sports Centrerissä Kreetan saarella Iraklionissa Kreikassa.

Suomi aloitti turnauksen maanantaina 0-3 -tappiolla Turkille ja Unkari 0-3 -tappiolla Puolalle.

Tiistain lohkon muissa otteluissa kohtaavat Puola – Liettua, Bulgaria – Turkki ja Saksa – Kreikka.

16 joukkueen EM-lopputurnaus pelataan 1.-13.7 ja kahdessa kahdeksan joukkueen lohkossa Romanian Blajssa ja Kreikan Iraklionissa.

Suomen avausseitsikko:
Iida Mikkonen, Viena Moliis, Annika Koivuniemi, Selma Nikkanen, Saara Tyrkkö, Emilia Heimala, Elsi Karjanlahti (lib.). Vaihdosta kentälle tulivat Noora Päykkönen, Milla Haapaniemi, Marina Kerman ja Sanni Siika-aho.

Verrattuna Turkki-otteluun Viena Moliis tuli aloitukseen hakkuriksi Selma Nikkasen siirryttyä yleispelaajaksi. Lisäksi Emilia Heimala tuli avaukseen toiseksi keskipelaajaksi. Iida Mkkonen ja Sanni Siika-aho passasivat pelin käytännössä puoliksi, Noora Päykkönen tuli hakkuriksi kolmoserään, kuten myös Milla Haapaniemi keskelle.

Heti avauserässä nähttiin tiukkaa taistoa erävoitosta, jonka Suomi lopulta otti 26-24 vaikka tilastollisesti Unkari olikin niskan päällä jopa melko selvästi. Kakkoserään Suomi paransi hyökköäystään selvästi, mutta nyt taas Unkari kuittasi vahvalla syötölään erävoiton 22-25.

3. erä ratkesi aivan viimeisillä palloilla tasaisen etenemisen jälkeen hyvällä erän lopulla Suomelle 22-25. 4. erässä Suomella oli neljä ottelupalloakin, mutta kaikista vastustaja selvisi kunnialla vieden pelin. viidenteen erään 27-29 numeroin.

Suomi ei toipunut neljännen erän menettämisestä viidennen alussa ja Unkari karkasi tavoittamattomaan johtoon jo puoltenvaihtoon mennessä (2-8).

Suomi vei ottelun ässäsyötöt 15-11 ja Unkari torjunnat 6-7. Hyökkäysprosentti oli Suomella 40 ja Unkarilla 44.

Suomen parhaat pistenaiset olivat Annika Koivuniemii (30/+14), Noora Päykkönen (9/+2) ja Selma Nikkanen (12/+8). Koivuniemi hyökkäsi pelissä 53 kertaa tappaen 24 pisteeksi. Lisäksi hän syötti neljä ässää ja torjui kaksi kertaa. Unkarilta neljä naista teki 13-14 pistettä.

Päävalmentaja Joonas Huhtakangas:

-Tasainen peli. Unkari teki muutaman pisteen enemmän. Pelasivat parasta peliään ja ei saatu syötöllä heidän vastaanottoaan rikki riittävästi.

Kapteeni Elsi Karjanlahti:

– Tiukka peli. Unkari oli vahvempi erien ratkaisevissa palloissa ja puolusti tosi hyvin. Huomenna sitten Liettuaa vastaan.

Ikäluokan 2007-2008 pelaajista koostuvan U18 -maajoukkueemme kanssa samassa EM-lohkossa pelaavat isäntämaa Kreikka (U17 EM-4. 2023), Turkki (U17 EM-2. 2023), Puola (U17 EM-6. 2023), Bulgaria, Saksa, Unkari sekä Liettua.

Toisessa lohkossa pelaavat Romania, Italia (U17 EM-1. 2023), Serbia, Slovenia (U17 EM-5. 2023), Hollanti, Kroatia (U17 EM-3. 2023), Belgia, Espanja.