Skip to Content

Parasta vuosikymmeneen – Viljamaat viidensiä MM-biitsissä

Konsta ja Veeti Viljamaa saavuttivat parhaan suomalaisten sijoituksen nuorten MM-beach volleyssa vuosikymmeneen sijoituttuaan viidenneksi alle 19-vuotiaiden beach MM-kisoissa Kiinan Shangluossa.

Veljespari voitti turnauksen neljä ensimmäistä ottelua ennen puolivälierätappiota lauantaina puolalaisille Szymon Pietraszek / Jakub Krzeminski 19-21, 18-21.

Viimeksi suomalaispari sijoittui paremmin vuonna 2014, kun sekä Taru Lahti ja Anniina Parkkinen olivat neöjänsiä U23-kisoissa ja Santeri Siren ja Miro Määttänen U19-kisoissa. Kaikkiaan sijoitus kahdeksan parhaan joukkoon oli viides suomelaisessa lajihistoriassa nuorten MM-tasolla.

Konsta Viljamaa:

-Oli mahtava turnaus ja tosi hauska pelata. Oli tosi kiva päästä pelaamaan muitakin kuin Euroopan maita vastaan ja nähdä vähän maailman tasoa.

Veeti Viljamaa:

-Mahtava turnaus takana huippuolosuhteet on Kiina tarjonnut meille. Pelattiin yli oman tason, mutta viimeiseen peliin emme saaneet omaa rentoa peliämme käyntiin, joten harmittavan tiukka tappio Puolalle.

Päävalmentaja Jussi Tommola:

-Pelasimme omaa hyvää peliä läpi turnauksen. Viimeisen pelin ratkaisuna oli muutamat yksittäiset suoritukset, jotka käänsivät pelin Puolalle. Momentum vaihteli puolin ja toisin. Emme saaneet tänään rakennettua niitä erien lopuille, vaikka ensimmäisessä erässä noustiin takaa lähes tasoihin takaa.

-Kokonaisuus ajatellen mielessä on päällimmäisenä, että olimme nuorin joukkue puolivälierissä ja se on todella hyvä asia. Parannettavaa aina löytyy mutta kyllä viidennestä sijasta voi hyvillä mielin nauttia hetken, koska omilla vahvuuksilla saavutimme tuon sijoituksen. Tämän kautta on hienoa lähteä.rakentamaan asioita tulevaisuuden kilpailuja kohti koska se osoittaa että teemme oikeita asioita verraten maailman huippuun. Kiitos kannustuksesta ja tuesta kotimaahan.

Veeti Viljamaa on 17-vuotias ja Konsta vasta 16.

Viljamaat voittivat alkulohkossaan kaikki kolme ottelua. Trinidad & Tobagon, Hong Kongin sekä Tanskan parit kaatuivat kaikki erin 2-0. Näistä tanskalalaispari oli komea päämahka, voittihan Napier 2023 U18 Euroopan mestaruuden Andreas Brinckin kanssa.

Perjantain puolivälierässä täyden pääkentän katsomon edessä Viljamaat kukistivat yhdysvaltalaisparin Caleb Blanchette / Malachi Brewington myös suoraan kahdessa erässä 21-18, 23-21.

Tytöissä Suomea edustivat Peppiina Mäenpää / Ester Hirvonen, jotka sijoittuivat 33:nneksi karsiuduttuaan pääsarjasta.

vs Napier/Andersen DEN [2] 21-18, 21-14
Neljännesvälierä vs CCaleb Blanchette / Malachi Brewington USA [28] 21-18, 23-21
Puolivälierä vs Szymon Pietraszek / Jakub Krzeminski.POL [26] 19-21, 18-21