Skip to Content

Tyttöjen lokakuun NEVZA-turnauksen maajoukkuevalinnat alue SM-turnausten jälkeen

Tyttöjen maajoukkue Tanskan Billundissa 14.-16.10. pelattavaan NEVZA U17-turnaukseen valitaan alue SM-turnausten jälkeen eli syyskuun viimeisinä päivinä.

NEVZA-turnaus ei tällä kertaa toimi EM-karsintaturnauksena.

-Turnaukseen on tarkoitus lähteä suurimmalta osin 2009 syntyneillä pelaajilla, mutta tarvittaessa täydennetään joukkuetta myös 2010 syntyneillä. Tavoitteena saada ikäluokalle kansainvälisiä otteluita, kertoo tyttöjen päävalmentaja Sami Tervonen.

Euroopan Lentopalloliiton viime vuonna tekemän ikäluokkamuutoksen takia -09 ikäluokka jäisi muuten ns. väliinputoajaksi tässä vaiheessa kansainvälisten otteluiden osalta.

Lopullinen joukkue tullaan valitsemaan alue SM:ssä tehtävän kartoituksen perusteella. Pääosassa on 27.-29.9. pelattava B-nuorten turnaus, mutta myös 20.-22.9. järjestettävä C-nuorten turnaus on myös tarkassa seurannassa Tervosen mukaan tulevaa silmällä pitäen.

-Vaikka lopulliset valinnat ajoittuvatkin aika lähelle turnauksen alkua, niin tämä menettely antaa jokaiselle pelaajalle tasapuolisen mahdollisuuden tavoitella paikkaa joukkueessa. Uutena valmentajana pääsen myös itse entistä paremmin käsitykseen ikäluokkien pelaajista tulevia maajoukkueleirityksiä ajatellen, Tervonen toteaa.

Back to top