Skip to Content

Viron lentopallomiehet niukasti parempia toisessa maaottelussa

Viro oli niukasti Suomen parempi miesten toisessa lentopallomaaottelussa Salossa perjantai-iltana. Vieraat kuittasivat torstain tappion erin 2-3 (25-22, 29-27, 23-25, 18-25, 12-15). Suomi voitti hienojen loppuerän nousujen myötä kaksi ensimmäistä erää ja oli tehdä saman tempun kolmannessakin erässä. Neljänteen päävalmentaja Joel Banks vaihtoi kolme uutta miestä seitsikkoon ja Viro sai rutistettua loput erän nimiinsä.

Suomen aloitusseitsikko oli Fedor Ivanov, Aaro Nikula, Antti Ronkainen, Sakari Mäkinen, Severi Savonsalmi, Lauri Lehtonen, Voitto Köykkä (L). Niikula teki eriin 15/+11, Ronkainen 14/+9 ja Mäkinen 12/+2 sekä Savonsalmi 8/+6.

Kolmanteen erään Lehtonen vaihtui Henrik Porkkaan ja neljänteen erään peliin tulivat Miro Leinonen, Jiri Hänninen, Samuli Kaislasalo.

Viron tehomiehet olivat Markus Uuskari 21/+14 ja Kevin Saar 20/+12. Viro pelasi samalla seitsikolla lähes koko pelin paria lyhyttä tuplavaihtoa lukuunottamatta.

Lauantaina joukkueet pelaavat vielä ns. suljettujen ovien takana harjoitusottelun Salossa. 28,5, edessä on kevään ensimmäinen ns. panoksellinen peli, kun Hopeisessa liigassa Akaassa vastaan asettuu Unkari.

Ottelu oli maiden 64. kohtaaminen historiassa, voitot ovat Viron eduksi nyt 30-34. Kaikkiaan maaottelu oli miesten maajoukkuehistorian 1369:s.