Skip to Content

Veljekset lohkovoittoon kaatamalla komeasti Unkarin

Miesten lentopallomaajoukkue esiintyi edukseen sunnuntaina Budapestissä kaataen Unkarin sen kotikentällä Euroopan Hopeisen liigan alkulohkon päätöspelissä. Joel Banksin suojattien voittonumerot olivat 3-1 (25-21, 23-25, 25-17, 25-19).

Voitolla Suomi myös varmisti lohkovoiton lopulta vain kahden maan lohkossa. Suomi kohtaa näin 18.-19.6. myös Budapestissä pelattavan Hopeisen liigan Final4 -turnauksen välierissä B-lohkossa toiseksi sijoittuneet Pohjois-Makedonian.

Toinen välieräpeli on Final4:ssa Unkari-Romania. Romania (5 voittoa, 1 tappio, 14 pistettä) voitti B-lohkon, Pohjois.Makedonia (3-3, 10) oli toinen, Albania kolmas (3-3, 10) ja Bosnia-Hertzegovina (1-5, 2) neljäs. Final4 -turnauksen mestari nousee ensi kaudeksi Kultaiseen liigaan.

Sunnuntain ottelu pelattiin Budapestissä, Pestin puolella Tüskecsarnok Sporthallissa, joka pääosin toimii MAC Budapestin jääkiekkoareenana.

Suomi pelasi ottelun jo Akaan ja Hämeenlinnan otteluista tutulla joukkueella pois lukien Sakari Mäkinen, joka palaa joukkueen vahvuuteen Final4 -turnauksessa.

Suomen avaus: Akseli Lankinen, Joonas Jokela, Antti Ronkainen, Jiri Hänninen, Severi Savonsalmi, Henrik Porkka ja Voitto Köykkä (L)

Unkari marssitti avaukseen kaksi joukkueeseen Suomen kohtaamisen jälkeemn liittynyttä ykkösluokan pelimiestään eli pitkään jo Aasian liigoissa takoneen hakkuri Krisztian Padarin sekä passari Cameron Keenin.

Unkari aloitti peli terävämmin, mutta nopeasti isäntien kolmen pisteen johto (7-10) kääntyi Suomen ottaessa johdon (13-12), josta se ei enää avauserässä luopunut. Kun Suomi voitti ensimmäisen ottelun Akaassa 3-0 (25-20, 25-17, 25-16), joten jo avauserän voitto varmisti Suomelle lohkovoiton.

Toista erää Unkari hallitsi alusta alkaen. Suomi vaihtoi passariksi Fedor Ivanovin (4-7), mutta tarvittavaa muutosta ei pelin suuntaan saatu tarpeeksi ajoissa. Erinomainen loppukiri toi Suomen pisteen päähän (23-24), mutta Unkari kuittasi erän lopulta itselleen (23-25). Unkarin hakkuri Padar teki erään peräti 12 pistettä.

Kolmas erä oli taas hyvin vahva Suomelta yleispelaajakaksikon Ronkainen-Hännien johdolla, Kaksikko teki 14 pistettä Suomen voittaessa sen 25-17.

Neljännessä erässä Suomi jatkoi rauhallisesti pelin ohjaksissa ja vei sen myötä koko ottelun kahdessa tunnissa 3-1.

Jiri Hänninen (21/+14) ja Antti Ronkainen (17/+11) olivat yleispelaajina Suomen tehokkaimmat. Hännisen hyökkäysprosenttikin oli komea 61.

Suomi hyökkäsi hyvin virheettömästi tehden koko otteluun vain kuusi suoraa virhettä Unkarin sortuessa 17:ään. Myös puoleustuspelaamisessa Suomi oli selvästi isäntiä edellä. Unkarin hakkuri Krisztian Padar oli isäntien ehdoton ykkönen tehden 27/+13.

Suomi on kohdannut Unkarin miesten maaotteluissa 27 kertaa, näistä Suomi on voittanut 12 ja Unkari 15. Joukkueet kohtaavat seuraavaksi vielä ennen Final4 -turnauksen alkamista Budapestissä 15.6. maaottelussa.

CEV:n pelikuvat