Tekniikkakoulu
Tekniikkakoulu
Tavoite ja sisältö
Tekniikan oppiminen on pelaamisen ja urheilu-uran kannalta erittäin tärkeää. Nuorena opittu oikea tekniikka mahdollistaa jatkuvan kehityksen. Myöhemmällä iällä, väärin opitun, tekniikan korjaaminen on erittäin vaikeaa ja aikaa vievää. Hyvä tekniikka mahdollistaa hyvän suorituskyvyn ja pitkän urheilijauran.
Tekniikkakoulussa käydään läpi kaikki lentopallon eri tekniikat (avainkohdat), niiden opettaminen eri ikäluokille ja kehitysvaiheessa oleville, sekä soveltaminen erilaisiin pienpeleihin. Tekniikkakoulu sisältää seuraavat lajitekniikat: Syöttö, Vastaanotto, Vastaanottohyökkäys, Passi, Hyökkäys, Torjunta, Puolustus.
Tekniikkoulun jälkeen osallistuja hallitsee lentopallon perustekniikoiden avainkohdat ja pystyy soveltaen opettamaan niitä eri-ikäisille junioreille niin omina harjoitteina kuin pienpelienkin kautta.
Vastuullisuus urheilussa – lentopallossa
Lasten ja nuorten kanssa toimiminen edellyttää erityisen vahvaa luottamuksellista pohjaa ja herkkää otetta meidän kaikkien toimijoiden osalta. Ohjaamisessa ja valmentamisessa isossa roolissa on myös kasvattamisen näkökulma. Lapset ovat vielä lapsia ja heidän kyvykkyys erilaisten asioiden ja tilanteiden tunnistamiseksi ja ratkaisemiseksi ovat vasta rakentumassa. Nuorilla ja nuorten kanssa toimimisen haasteet ovat jo hieman erilaisia. Edellämainituista syistä johtuen koulutuksemme pakollisina suoritteina ovat seuraavat vastuulliseen toimintaan ohjaavat verkkokurssit:
- Et ole yksin (Väestöliitto).
- Häirintä urheilussa (Väestöliitto, hyväkysymys.fi).
- Vastuullinen valmennus (Olympiakomitea).
- Puhtaasti paras (SUEK).
Yllä olevat koulutukset on rakennettu Aloittavan ohjaajan koulutuksen ja I-Tason lasten ja nuorten ohjaajakoulutuksen sisään (jatko-ohjautuminen palvelun tarjoajien palvelimille). Mikäli et ole vielä suorittanut yllä olevia kursseja, löydät ne yksittäisinä kursseina eLentiksen Verkkokursseista. Kurssien suorittaminen voi vaatia kirjautumista.
Lue lisää lentopallon vastuullisuusohjelmasta.
Toteutus
Tekniikkakoulut muodostuu kahdesta vaiheesta/suoritteesta:
- Ilmoittaudutaan koulutuslinjalle ja aloitetaan teoreettinen opiskelu eLentiksessä.
- Ilmoittaudutaan Käytännön saliosiolle, kun se sopii aikatauluun ja maantieteellisesti.
Käytännön saliosion kokonaiskesto on noin 20 tuntia (riippuen ryhmän koosta sekä aktiivisuudesta), sisältäen ainoastaan salissa tapahtuvaa työskentelyä. Koulutus toteutetaan kahtena peräkkäisenä päivänä (suositus la-su 10+10 tuntia). Saliosio toteutetaan aina seurojen tilauksesta. Järjestävä seura vastaa mahdollisista tilakustannuksista. Tilakustannuksia ei voi valuttaa osallistujamaksuihin.
Demoryhmä
Odotamme osallistujien tuovan mukanaan myös omia valmennettaviaan (F-C-juniorit) demourheilijoiksi. Demoryhmän kautta kouluttaja konkretisoi koulutussisältöjä. Samalla koulutukseen osallistuvat saavat malleja/vinkkejä urheilijoiden käsittelyyn, opettamiseen, vuorovaikutukseen, palautteen antamiseen, sekä vaatimustason ylläpitämiseen. Usein myös oppimiskyky nousee hyvin esiin demoryhmän välityksellä.
Demourheilijioden vakuutusturva tulee ehdottomasti olla kunnossa, sillä Lentopalloliitto ei vastaa mahdollisista vahingoista koulutuksen yhteydessä. Ole yhteydessä kouluttajaan demourheilijoiden osalta.
Kouluttajat
Kouluttajina toimivat Lentopalloliiton auktorisoimat kouluttajat.
Kohderyhmä
Koulutus on suunnattu lajitekniikoiden opettamisesta kiinnostuneille, lajiosaamisen päivittämiseen esimerkiksi vanhojen tasokoulutuksien tueksi, sekä myös lentopalloa opettaville opetusalan henkilöille (eri koulutusasteilla).
Hinta
Tekniikkakoulun hinta on 176 eur/osallistuja. Osallistujat vastaavat itse mahdollisista ruokailu- ja majoituskustannuksista.
Ilmoittautuminen
Suomisportissa tästä linkistä.
Mikäli Sinulle sopivaa ajankohtaa tai paikkaa koulutukselle ei löydy, ota yhteyttä oman alueesi päävalmentajaan. Päävalmentajat antavat lisätietoja koulutuksesta ja voitte suunnitella yhdessä koulutuksen esimerkiksi omalle paikkakunnallesi.