Skip to Content

Avauserän karkaaminen kirpaisi Seinäjoella – Tsekille EM-karsintavoitto lentisnaisista

Naisten lentopallon EM-karsintojen toinen kamppailu Suomen osalta näytti kulminoituneen avauserän menttämiseen selkeästä johtoasemasta Seinäjoella keskiviikkona. Tsekki nousi avauserässä viiden perättäisen eräpallon takaa erävoittoon ja lopulta puhtaaseen voittoon erin 0-3 (24-26, 20-25, 23-25).

Seinäjoki Areenassa oli läpi illan hieno tunnelma ja yleisömäärä oli komea 1850.

Kaisa Alanko ja Suvi Kokkonen olivat Montenegro-pelin tapaan Suomen tehokaksikko. Kokkonen teki 21/+13. Suomi vei ottelun torjuntapisteet 8-5, mutta hyökkäyksessä Tsekki oli pari pykälää edellä (31%-43%).

Suomen avaus: Kaisa Alanko, Yasmine Madsen, Suvi Kokkonen, Jessica Kosonen, Netta Rekola, Roosa Laakkonen ja Netta Laaksonen (L).

Tsekin avaus: Katerina Valkova, Gabriela Orvosova, Andrea Kossanyiova, Ela Koulisiani, Michaela Mlejnkova, Pavlina Simanova, Daniela Digrinova (L)

Tasaisesti edennyt avauserä näytti kääntyneen Suomelle Yasmine Madsenin syöttövuorolla, kun kahdella ässällä hän johdatti lukemat 19-19:stä 24-19:ään. Tsekki sai kuitenkin syöttövuoron itselleen ja passari Katerina Valkovan johdolla vieraat tekivät huiman nousun vieden erän loput seitsemän pistettä. Erä Tsekille 24-26 Suomen 5-0 torjuntapelistä huolimatta. Tsekki hyökkäsi erässä 43%, Suomen hyökkäystehon oltua 29%. Erän erikoisin tilastolukema oli Suomen hyvien vastaanottojen jälkeinen hyökkäsyprosentti: 0.

Tsekki hallitsi toisen erän alkupuoliskoa, mutta Suomi nousi 12-17 -lukemista vahvalla esityksellä pisteen päähän (17-18), mutta jälleen erän loppu oli vieraiden hallintaa (20-25). Suomi paransi erään vastaanottoaa selkeästi, mutta Tsekin pelin taso nousi samalla. Suvi Kokkonen oli erässä todella vahva tehden kahdeksan pistettä.

Kolmas erä lähti heti hengen päälle saaneiden vieraiden hallinnassaja tuntui karkaavan jo tavoittamattoman oloiseen kymmnenen pisteen johtoon. Suomi sai kuitenkin hyökkäyshanat auki ja Suvi Kokkosen ässällä tuli tasoihin 19-19. Vielä 23-23 -numeroissa toive pelin jatkumisesta eli, mutta Tsekki kuittasi pelin poikki kahdella seuraavalla pallolla.

Lohko toisessa pelissä Montenegro löi kotonaan Islannin 3-0 (25-7, 25-18, 25-17).

Islanti saapuu lauantaiksi Saloon, jossa Suomi kohtaa sen kello 18.00 alkavassa molempien maiden kolmannessa karsintaottelussa.