Skip to Content

Belgia vei EM-avauksen U18-kisoissa

Avauserän menettäminen lopussa käänsi U18-poikien EM-kisojen avauspelin Belgialle Georgian Tbilisissä lauantaina. Belgian voittonumerot olivat Suomea vastaan 3-0 (27-25, 25-22, 25-23)

Suomen avaus: Otto Oivanen, William Groffier, Aleksi Hänninen, Nooa Marttila, Matti Köykkä, Aaro Paananen ja Mikko Määttä (L): Lauri Bär, Ville Kuukasjärvi ja Boris Fiykov kävivät kentällä.

Puolustuksen jälkeisissä hyökkäyksissä Belgia oli parempi (29%-46%), kuten myös torjunnoissa (5-10). Hyökkäysprosentit olivat 45-50 ja virheet hyökkäyksissä 20-11. Kaikkiaan kolmeen erään nähtiin paljon syöttövirheitä, kaikkiaan 35.

Päävalmentaja Oskar Muurinen:

• Turnauksen ensimmäisen pelin näköinen peli, aika hermostunutta ja virheherkkää syöttöpuolella molemmin puolin. Ensimmäinen erä oli jo tulossa, mutta laskettiin muutamalla hyökkäysvirheellä Belgia mukaan. Sen jälkeen ei oikein päästy pelin päälle missään vaiheessa.
  • Tietynlainen kurittomuus ja kärsimättömyys oli isoimmat jutut tänään. Toki olimme asioissa kiinni, mutta olisi pitänyt ottaa lusikka kauniiseen käteen. Peipeillä keskelle kenttää hävittiin paljon pisteitä.
  • Kova koulu ja kouraisee kaikkia syvältä. Voitettvissa. Ei ansaittu tällä pelaamisella voittoa.
  • Georgiaa vastaan tulee olemaan yleisöä ja mökää huomenna. Pitää olla kärsivällinen, Georgiaa pelaa vähän erit avalla.

Aleksi Hänninen:

• Oli ihan voitettavissa, vastustaja oli tänään parempi. Sideout pysyi hyvänä ensimmäisen erän loppuun asti. Vähän jokaisen erän lopussa repesi. Syöttöruudussa olisi tänään pitänyt olla parempi. Peippejä jäi likkaa kenttään, varsinkin passarilta ja kärsivällisyyttä olisi pitänyt olla likkaa. Tämä oli vasta eka peli, pitkä turnaus edessä.

Suomen parhaat pistemiehet:
William Groffier 11/+3
Nooa Marttila 9/-3
Aleksi Hänninen 9/+2
Matti Köykkä7/+5

Suomi kohtaa sunnuntaina isäntämaa Georgian kello 16.30 Suomen aikaa. Georgia hävisi avauspelinsä Ranskalle 0-3.