Skip to Content

Huima taistelu ei tuonut pisteitä Bulgarialta

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen esitylset jatkuivat Varnassa erinomaisina myös toisena pelipäivänä. Isäntämaa Bulgaria oli kuitenkin niukasti parempi tärkeillä hetkillä kahden ensimmäisen erän lopuilla ja kuittasi niiden pohjustamana voiton sekä kaikki sarjapisteet erin 1-3 (26-28, 25-27, 25-15, 16-25).

Päivän ensimmäisessä lohkon ottelussa Suomellle keskiviikkona hävinnyt Kroatia löi Ukrainan 3-2 (17-25, 25-22, 20-25, 25-15, 15-13).

Suomen avaus: Eemi Tervaportti, Joonas Jokela, Niko Suihkonen, Luka Marttila, Alexej Zhbanklov, Miika Haapaniemi, Voitto Köykkä (L).
Vaihdosta kentälle: Jiri Hänninen, Aaro Nikula, Samuli Kaislasalo, Fedor Ivanov, Sakari Mäkinen.

Täysi halli sai heti koko rahalla lentopalloherkkua avauserässä. Maksimissaan kahden pisteen erolla edettiin loppuun asti, jossa Bulgaria väänsi Denis Karayaginin hyökkäyksellä toisella isäntäjoukkueen eräpallolla erän kotiin 26-28. Suomella ehti olla myös kaksi eräpalloa aiemmin 25-24 ja 26-25 -tilanteissa.

Suomi teki avauserässä peräti kahdeksan syöttövirhettä, mutta sai riskillä myös Bulgarian vastaanoton vaikeuksiin (39%). Alexej Zhbankov loisti erässä 5/+3 tehoilla kahden upean torjunnan myötä.

Toinen erä oli Bulgarian sen toisella eräpallolla 25-27, kun Suomi pääsi jälleen kokeilemaan myös erän katkaisua (24-23). Aleks Nikolov kuitenkin päätti vuorostaan erän kotiyleisön riemuun. Edelleen Suomelle syöttövirheitä iso liuta (6)

Kolmanteen erään Jiri Hänninen tuli Niko Suihkosen tilalle seitsikkoon toiseksi yleispelaajaksi. Päättäväiset Veljekset ottivat ohjat käsiin ja tekivät Bulgarian aseettomaksi 25-15. Syötöt pysyivät kovina ja ruudussa, hyökkäys 58%.

Neljännen erän alku oli kolmannen vastakohta: nyt Bulgaria jyräsi vahvasti karaten heti (3-8). Sakari Mäkinen pääsi mukaan Luka Marttilan tilalle erän alun jälkeen. Myös Fedor Ivanov pääsi passihommiin. Suomi ei enää löytänyt parasta peliään kotijoukkueen sytyttyä ilmiliekkeihin,

Suomen kolmas perättäinen pelipäivä ennen välipäivää tuo perjantaina vastaan lohkon ykkössuosikin Slovenian kello 17.30

Suomen EM-kisajoukkue
(numero, nimi, maaottelumäärä, seura 23-24, pituus, monennet EM-kisat))

EM-lopputurnauksen alkulohkot

A Italia (Bologna, Perugia, Ancona): Italia, Belgia, Viro, Saksa, Serbia, Sveitsi
B Bulgaria (Varna): Bulgaria, Kroatia, Suomi, Slovenia, Espanja, Ukraina
C Pohjois-Makedonia (Skopje): Tsekki, Tanska, Montenegro, Pohjois-Makedonia, Puola, Alankomaat
D: Israel (Tel Aviv): Ranska, Kreikka, Israel, Porugali, Romania, Turkki

Lohkojen neljä parasta selviytyy 16 joukkueen pudotuspeleihin. Ensimmäisellä kierroksella kohtaavat ristiin lohkojen A ja C sekä lohkojen B ja D joukkueet niin, että lohkovoittajat saavat vastaansa lohkojen neloset ja lohkokakkoset lohkojen kolmanneksi sijoittuneet.