Skip to Content

Lentistytöille huikea EM-avaus – jo toinen voitto putkeen

Suomen U19 -tyttöjen maajoukkue on aloittanut ikäluokan EM-kisat upeasti kahdella voitolla. Lauantain Pohjois-Makedonian voittoa seurasi Skopjessa todellinen taisteluvoitto Kreikasta viidessä erässä 3-2 (18-25, 25-17, 22-25, 25-22, 15-5).

Lauantain pelissä levännyt Neea-Maria Joki teki hakkurina 23/+14, Oona Rasinperä 17/+6 ja Miia-Maria Mäkikyrä 15/+1. Suomen hyökkäys oli 34% (Kreikan 29%), torjunnat menivät Kreikalle 7-9 ja ässä peräti 13-5 Suomelle Ella Peltomaan syötettyä peräti kuusi.

Kahdesta kuuden joukkueen alkulohkosta selviää moelemmista neljä parasta puolivälieriin.

Kreikan joukkuetta heikensi joukkueen karsintojen syömähampaan peräti 202-senttisen hakkurin Martha Anthoulin oleminen naisten maajoukkueen mukana EM-karsinnoissa, jossa hän on aloituksen pelaaja.

Suomen avaus:
Joanna Kallinen, Neea-Maria Joki, Venla Kujala, Ella Peltomaa, Oona Rasinperä, Miia-Maria Mäkikyrö, Veera Help (L).

Joki tuli eiliseen muutoksena Selma Räsäsen paikalle seitsikkoon. Avauserässä Suomi ei saanut hyökkäystään kulkemaan (29%) ja suoria virheitäkin tuli viisi. Myös vastaanoton kanssa oli suuriakin vaikeuksia (18%, neljä ässää Kreikalla). Erä Kreikalle 18-25.

Toisessa erässä Suomi otti heti otteen ja vaikka vieläkään hyökkäys (34%) ei ollut ihan terävintä, sai Suomi tylsytettyä kreikkalaisten hyökkäyspelin (22%). Syötöllä Suomi sai myös erässä hyvin tuhoa, etenkin toisen yleispelaajan aika pahoihin vaikeuksiin. Erä Suomelle 25-17.

Tasaisen kolmannen erän Kreikka käänsi lopussa edukseen kolmella pisteellä, Suomen johdettua vielä 20-17. Hyökkäysvirheet koituivat erässä Suomen kohtaloksi kun niitä tuli torjuntaanlyömiset mukaan lukien erään seitsemän.

Neljättä erää Suomi hallitsi niukasti koko ajan ja etenkin torjuntapeli oli rautaa (kuusi torjuntaa). Erä Suomelle 25-22.

Vitoserään Kreikka ei päässyt oikeastaan mukaan missään vaiheessa Suomen jytkytettyä pisteen toisen perään heidän kenttään. Miia-Maria Mäkikyrön syöttövuoro (8-4 -> 14-4) viimisteli erän ja voiton kauniisti.

Lohkon muissa peleissä sunnuntaina Italia voitti Puolan 3-0 ja myöhäispelissä Slovenia kohtaa Pohjois-Mekedonian.

Suomi kohtaa seuraavaksi maanantaina molemmat pelinsä myös voittaneen Italian kello 16.30.

Päävalmentaja Nikolas Buser:

– Ylä- ja alamäkiä – huima ottelu. Ja tasainen. Syötimme tänään todella hyvin. Meillä oli mahdollisuus vielä peli toki neljässäkin erässä, mutta kolmannen erän loppu oli heikko.

– Joukkue osoitti taas todellista kylmäpäisyyttään ja henkistä kovuutaa tänään. Piti pysyä kylmänä ja keskittyä tekemään seuraavassa pallossa oikeita asioista. Ja het tekivät niin, vaikka ei ollut helppoa.

– Nyt yritetään saada energiaa taas takaisin minkä pystymme. Palautusaika on nyt lyhyt, mutta nyt nautitaan voitosta. Upea kannustus oli tänään todella iso juttu – upea kokemus kaikille tänään. Huomenna nautitaan yhden maailman parhaista lentopallomaista kohtaamista.

Joanna Kallinen:
– Hieno voitto Kreikasta! Pelasimme joukkueena mahtavaa ja tasaista peliä koko pelin ajan. Peli oli tiukka niin kuin oletettiinkin. Ratkaisu tilanteissa huomasi kumpi oli henkisesti vahvempi joukkue. Voittoon avusti Suomen korvaamaton kannustus. Huomenna vastassa astetta kovempi Italia.