Skip to Content

Lentistytöt pääsivät yli vaikeasta hetkestä EM-avausvoitossaan

Suomi avasi keskiviikkona voittotilinsä alle 18-vuotiaiden tyttöjen lentopallon EM-lopputurnauksessa Kreikan Iraklionissa. Liettua ahdisti Suomen kolmannessa erässä jo todella tiukoille, mutta upea erän loppu Selma Nikkasen johdolla oli leima täydelle pistepotille erin 3-0 (25-22, 25-15, 25-23).

Aiemmin turnauksessa Suomi on hävinnyt Turkille 0-3 sekä Unkarille 2-3.

Torstaina turnauksessa on välipäivä. Perjantaina Suomi kohtaa isäntämaa Kreikan kello 20. Kreikka voitti avauspelissään Liettuan 3-0 ja hävisi Saksalle 1-3. Kolmannen pelinsä Kreikka hävisi keskiviikkona Unkarille 1-3.

Sanni Siika-aho tuli nyt avaukseen passariksi ja Noora Päykkönen vuorostaan hakkuriksi. Yleispelaajina aloittivat Siiri Nielikäinen sekä Annika Koivuniemi, keskipelaajina Aliisa Siika-aho ja Emiliina Heimala. Liberona jatkoi edellispelien tapaan Elsi Karjanlahti. Marina Kerman tuli avauserässä toiseksi yleispelaajaksi Koivuniemen tilalle. Vaihdosta kentällä kävivät Iida Mikkonen, Selma Nikkanen ja Viena Moliis.

Suomi nousi alun pienten hankaluuksien (2-6) jälkeen kuudella perättäisellä pisteellä johtoon ja vei erän 25-22 pitäen Liettuan hyökkäysprosentin matalana (23%) oman ollessa 38%. Siiri Nielikäinen teki erään komeat 8 pistettä.

Toinen erä oli avauserää selkeämmin Suomen hallintaa (25-15). Edelleen vastustajan hyökkäys saatiin tylsytettyä (23%) oman pysyessä riittävän hyvänä (43%) laajalla rintamalla viimeisteltynä.

Kolmannessa erässä Liettua määräsi aluksi tahtia johtaen jo 5-13. Suomi kavensi pelin jo 13-15:een ennen liettualaisten uutta otteen löytymistä. Liettuan 15-20 -johdosta Suomi aloitti uuden kirin ja kuittasikin 5-12 -tilanteessa kentälle tulleen Selma Nikkasen johdolla 25-23 erävoiton ja sitä myötä puhtaan 3-0 -voiton. Nikkanen teki erään 9/+8.

Liettua vei ottelun ässäsyötöt 9-6 ja Suomi torjunnat 9-7. Hyökkäysprosentti oli Suomella 39 ja Liettualla 24.

Suomen parhaat pistenaiset olivat Siiri Nielikäinen (14/+3), Noora Päykkönen (10/+8) ja Selma Nikkanen (9/+8).

Päävalmentaja Joonas Huhtakangas:

-Eilinen tappio Unkarille oli kova isku, mutta hyvin kammettiin tästä pelistä tarvittava tulos. Hieno nousu kolmannessa erässä. Seuraavissa peleissä päästään haastamaan altavastaajana suosikkeja. Lähdetään voittamaan yhtä palloa kerrallaan, sekä nauttimaan joka hetkestä.

Siiri Nielikäinen:

– Eka voitto! Viimeisen erän hankaluuksista huolimatta hoidettiin homma kotiin hienosti. Huomenna ansaittu lepo ja sitten lähdetään Kreikan kaatoon.

16 joukkueen EM-lopputurnaus pelataan 1.-13.7 ja kahdessa kahdeksan joukkueen lohkossa Romanian Blajssa ja Kreikan Iraklionissa.

Ikäluokan 2007-2008 pelaajista koostuvan U18 -maajoukkueemme kanssa samassa EM-lohkossa pelaavat isäntämaa Kreikka (U17 EM-4. 2023), Turkki (U17 EM-2. 2023), Puola (U17 EM-6. 2023), Bulgaria, Saksa, Unkari sekä Liettua.

Toisessa lohkossa pelaavat Romania, Italia (U17 EM-1. 2023), Serbia, Slovenia (U17 EM-5. 2023), Hollanti, Kroatia (U17 EM-3. 2023), Belgia, Espanja.