Skip to Content

Lentopalloliiton huipun valmennuksen organisaatiouudistus jatkuu

Lentopalloliiton huipun valmennuksen organisaation uudistusta jatketaan. Nyt on nimetty uusi poikien ja tyttöjen päävalmentaja sekä valmennuspäällikkö. Jo aiemmin Mikko Esko nimettiin miesten maajoukkueen general manageriksi lisävastuinaan mm. potentiaalisten pelaajien kartoittaminen sekä tukeminen.

Urheilutoimenjohtaja Tapio Kangasniemi:

-Haluamme pitää ydintoimintaa mahdollisimman paljon siellä missä lentopalloa pelataan eli salissa, pelaajien ja valmentajien kehittämisen lähellä. Valmennusosaamisen kehitääminen edelleen tulee olemaan yksi tärkeimmistä painopisteistä, kun lentopallon huippu-urheilun suunnitelmaa tehdään seuraavalle olympiadille.

Oskar Muurinen

Poikien päävalmentajana toiminut 33-vuotias Oskar Muurinen siirtyy Lentopalloliiton valmennuspäälliköksi. Valmennuspäällikön virkaa ei muutamaan vuoteen ole ollut.

-Valmennuspäällikön vakanssi on erityisen tärkeä kokonaisuuden kannalta. Vastuulla on valmennuksellisen linjauksen laatiminen ja koko valmennusjärjestelmään jalkautuminen. Erityisen tärkeä vastuualue on valmennuskoulutuksen kehittäminen mahdollisimman tehokkaaksi ja sen nykyaikaistaminen. Nyt meillä on pitkästä aikaa jokaiselle keskeiselle paikalle tekijä ja työtä on paljon, urheilutoimenjohtaja Tapio Kangasniemi kertoo.

Lisäksi Muurisen tehtäviin kuuluu pelaajapolun alkupää sekä niiden ikäluokkien valmentajien osaamisen kehittäminen.

– Hieno ja antoisa matka valmennuskeskuksessa ja poikien maajoukkueissa vaihtuu nyt uudenlaiseen haasteeseen. Sydän sykkii vahvasti Suomilentikselle ja uusi työnkuva valmennusosaamisen kehittämisessä tarjoaa myös itselle uutta perspektiiviä valmentajana kehittymiseen. Paljon on töitä varmasti edessä, olemassa olevaa kehittäen ja uutta rakentaen. U-18 EM-kisojen jälkeen innolla kohti syksyä ja uusia haasteita, Muurinen toteaa.

Matti Alatalo

Poikien päävalmentajana on jo toukokuussa aloittanut Matti Alatalo. Poikien päävalmentajana 28-vuotias Alatalo vastaa maajoukkueiden toiminnasta ja valmennuskeskuksen pelaajien valmennuksesta. Poikien päävalmentajuuden lisäksi Alatalo vastaa U20 -maajoukkueen EM-kisaprojektista loppukesällä. Alatalo on toiminut jo aiemmin miesten sekä nuorten maajoukkuetoiminnassa.

-Mahtavat fiilikset päästä kehittämään nuoria lupaavia pelaajia ja auttaa heitä kasvamaan kohti ammattilaisuutta. Samalla on hienoa päästä työskentelemään Suomilentiksen eteen ja viemään sitä eteenpäin, kommentoi uutta työnkuvaansa Alatalo.

Sami Tervonen

Sami Tervonen on tyttöjen uusi päävalmentaja ja aloittaa tehtävässä 1. syyskuuta. 33-vuotias Tervonen on työskennellyt aiemmin Ouluseudun Urheiluakatemian valmennuksessa sekä Oulun Ettassa ja Oulun Kiskossa 1-sarjajoukkueiden valmennuksessa. Tervosen vastuulla on maajoukkueiden toiminta ja valmennuskeskuksen pelaajien valmennus.

-Olen totta kai erittäin innostunut. Kiva palata pienen tauon jälkeen rakkaan lentopallon pariin. Kiinnostusta asiaan oli totta kai heti alusta alkaen, kun asia esille nousi. Toivon, että pystyn tuomaan oman osaamiseni käyttöön sekä oppimaan itsekin hyvästä valmennusporukasta. Yhdessä tehdään asiasta isompi. Mahtava päästä valmentamaan tyttöjä, Tervonen toteaa.

Tyttöjen nykyinen päävalmentaja Joonas Huhtakangas siirtyy valmennustehtäviin ulkomaille.

-Tilanne on tällä hetkellä kohtuullisen hyvä. Mahtavaa on päästä esimerkiksi seuraamaan tulevien viikkojen aikana kaikkien nuorten maajoukkueikäluokkien otteita EM-lopputurnauksissa, Kangasniemi toteaa.

Back to top