Skip to Content

Lentopallomiehet Hopeisen liigan finaaliin

Suomen miesten lentopallomaajoukkue on yhden voiton päästä alkukesän tavoitteestaan eli Euroopan Hopeisen liigan voitosta ja sitä kautta noususta Kultaiseen liigaan. Veljekset varmistivat sunnuntaille finaalipaikan Budapestissä voittamalla lauantaina Pohjois-Makedonian 3-1 (25-22, 20-25, 25-18, 25-16).

Suomi pelaa sunnuntaina finaalissa kello 20 Romaniaa vastaan, joka löi lauantaina Unkarin 3-0 (25-20, 25-19, 25-20)

Suomi on kohdannut Romanian miesten maaotteluissa 21 kertaa, näistä Suomi on voittanut 7 ja Romania 14. Romania voitti 12 ensimmäistä maiden kohtaamista 1955-1987 ja Suomi seuraavat seitsemän 1991-2012. Kaksi viimeistä kohtaamista on voittanut taas Romania: EM-karsinnoissa 2018 Helsingissä (2-3) ja Craiovassa (1-3).

Tüskecsarnok Sporthallissa pelatussa kamppailussa Suomi oli vaikeuksissa käytännössä vain toisen erän alkupuolikkaalla, muuten voitto hoitui kotiin tyylikkäästi.

Hakkuri Aaro Nikula naputteli virheettömästi kentälle toisessa erässä tultuaan 17/+17 olleen Suomen paras pistemies. Suomi vei torjunnat ottelussa 14-7 ja hyökkäsi sekä virheettömämmin että tehokkaammin kuin Pohjois-Makedonia. Kovin kanto kaskessa oli odotetusti hakkuri Gjorgi Gjorgiev, joka kasasi tehot 22/+6.

Suomen avaus oli Akseli Lankinen, Joonas Jokela, Antti Ronkainen, Jiri Hänninen, Severi Savonsalmi, Henrik Porkka, Voitto Köykkä (L). Sakari Mäkinen, Fedor Ivanov, Aaro Nikula ja Nuutti Niinivaara tulivat kaikki peliin toisessa erässä muutaen pelin suuntaa lopullisesti Suomen eduksi.

Päävalmentaja Joel Banks:

• Iso voitto totta kai. Olimme hyvin valmistautuneet Pohjois-Makedonian pelitapaan. Monelle meidän pelaajista tällainen painepeli oli uusi kokemus maajoukkueessa ja siihenkin olimme hyvin valmistautuneet. Kahdessa ensimmäisessä erässä oli nähtävissä hermostuneisuutta. Selvisimme ensimmäisestä erästä, mutta toisessa makedonialaisten vahva lataus toi heille voiton. Muutama pelaajavaihto toimi erinomaisesti ja saimme kentälle uutta energiaa vielä kakkoserän loppuun.
  • Torjunnassa olimme selkeästi parempia, kuten hyökkäyksessäkin.
  • Kova peli, vaikka 3-1 -voitto tulikin. Tästä saatiin taas hyvää oppia ja voittamalla kokemus on aina miellyttävämpi. Uusiutuneen joukkueen pitää kasvattaa paksumpi nahka ja taas siihen saatiin tänään lisää.
  • Katseet nyt palautumiseen ja odottamaan ketä vastaan pelataan huomenna finaalissa. Huomenna pitää pelata taas paremmin kuin tänään.