Skip to Content

Nikolas Buser ei jatka naisten lentopallomaajoukkueen päävalmentajana

Naisten lentopallomaajoukkueen päävalmentajana 2023-2024 toiminut sveitsiläinen Nikolas Buser ei jatka maanantaina päättyneen sopimuksensa jälkeen tehtävässä. Buser valittiin naisten maajoukkueen päävalmentajaksi tammikuussa 2023 eli hän toimi tehtävässä kaksivuotiskauden sopimuksen mukaisesti.

Ennen naisten päävalmentajuutta hän toimi 2020 lähtien Kuortaneen valmennuskeskuksessa tyttöjen päävalmentajana.

Buserin päävalmentajakaudella naisten maajoukkue pelasi EM-lopputurnauskessa 2023, Euroopan Hopeisessa liigassa 2024 ja EM-karsintojen ensimmäisen vaiheen 2024. Kaikkiaan naisten maajoukkue pelasi Buserin ohjastuksessa 18 ottelua voittaen niistä yhdeksän.

Naisten maajoukkueen uuden päävalmentajan hakuprosessi aloitetaan Lentopalloitossa välittömästi ja uusi päävalmentaja on selvillä viimeistään ensi vuoden alulla. Maajoukkueen leiritys kohti vuoden 2025 tapahtumia käynnistyy leirityksellä keväällä/kesällä.

Buserin taustoittaa päätöstään olla hakematta jatkoa tehtävälle.

-Pääsyyni päätökseen on se, että valmentaminen ammattina ottaa paljon, etenkin päävalmentajana toimiminen. Nyt toimin myös Mestaruusliigassa pelaavan joukkueen päävalmentajana syyskuusta huhtikuulle. Näin toukokuusta elokuulle toimiminen maajoukkueessa tekisti työstä täysin ympärivuotisen. Se ei olisi kestävää, ei ainakaan ilman perheeni ja terveyteni laiminlyömistä. Siihen en todellakaan ole valmis,

Lentopalloliiton urheilutoimenjohtaja Tapio Kangasniemi kiittää Buseria hyvästä työstä:

-Isot kiitokset Nikille tähän asti tehdystä työstä suomalaisen lentopallon eteen. Suomalainen naislentopallo on ollut hyvissä, osaavissa ja luotettavissa käsissä. Menestystä näissä projekteissa aina haetaan ja usein sitä voisi olla enemmän, niin tässäkin. Menestyksen taakse kannattaa aina myös sen verran kurkistaa, että missä kohtaa joukkue ja pelaajat ovat omassa kehittymisen kaaressaan.

-Nik oli loistava veturi juuri tälle joukkueelle ja näille pelaajille tässä kohtaa. Tästä esimerkkinä mm se, että tyttöjen juniorimaajoukkueet ovat ajanjaksolla menestyneet EM-finaaliturnauksissa varsin hyvin sekä se, että tulevalla kaudella kymmenen suomalaista naislentopalloilijaa pelaa sarjoissa, jotka rankataan tasoille 1-2 maailmassa.

-Nik on tuonut erityisen lisän valmennusosaamisen kehittämiseen, josta uskon saavamme isoa hyötyä vielä pitkään valmentajien osaamisen muodossa

Teksti: Toni Flink

Back to top