Skip to Content

Ranska liian kova Suomen naisilla

Puhtaalla pelillä naisten EM-lopputurnauksessa pelaava Ranska oli sunnuntaina liian kova Suomelle. Ranska vei ottelusta voiton Tallinnan Unibet Arenassa 3-0 (25-22, 25-22, 25-14).

Ranskan hyökkäys (48%) oli muutaman pykälän Suomea (33%) parempi. Torjunnat Suomi vei 8-7 ja ässäsyötöt menivät Ranskalle 2-5.

Hakkuriksi avaukseen tullut Yasmine Madsen oli Suomen tehopelaaja (14/+12) 39 % hyökkäyksellä ilman hyökkäysvirheitä. Netta Rekola ja Daniela Öhman jatkoivat keskellä myös erinomaisia pelejä.

Ranskan hakkuri Lucille Cicquel (19/+15) oli vastustajista erinomainen, kuten myös libero Amandine Giardino.

Suomi on voittanut maiden kohtaamisista yhdeksän ja Ranska 26. Kerran joukkueet ovat päätyneet tasapeliin.

Suomen avaus: Kaisa Alanko, Yasmine Madsen, Iida Pöllänen, Suvi Kokkonen, Daniela Öhman, Netta Rekola, Netta Laaksonen (L) / Sanna Häkkinen (L).
Vaihdosta kentälle tulivat Sofia Lehto, Ada Aronen, Emilia Kääntä, Piia Korhonen. Ei pelanneet: Roosa Laakkonen, Saana Lindgren.

Suomi teki avaukseen kaksi muutosta lauantaihin nähden. Yasmine Madsen tuli hakkuriksi Piia Korhosen paikalle erinomaisen Viro-pelin lopun myötä ja Sanna Häkkinen puolustavaksi liberoksi Netta Laaksosen pelatessa vastaanottavaa liberoa.

Ranska otti ohjat käsiin avauserässä melko varhaisessa vaiheessa ja vei sen 22-25 Suomen hyvästä loppuerästä huolimatta. Ranska sai syötöllään Suomen vastaanottoa sopivasti rikki ja etenkin Helena Cazaute rankoi laidasta hyvillä hyökkäyksillään. Yasmine Madsen kiitti valmennusjohtoa kunniasta ja tykitti 9/+8 avauserään.

Toiseen erään lauantaina loistaneen Suvi Kokkosen (avauserässä hyökkäykset nyt 0/11) tilalle avaukseen tuli Ada Aronen. Kokkonen palasi erän aikana kentälle ja teki 3/+2. Erä oli aikalailla avauserän kaltainen ja loppunumeroiksi muodostui samat 22-25. Suomi sai Ranskan vastaanottoa toki erässä paljon paremmin rikki, etenkin yleispelaajien Cazaute ja Rotar osalta.

Kolmanteen erään Suomi otti yleispelaajakaksikoksi vuorostaan Kokkosen ja Emilia Kääntän. Lisäksi Sofia Lehto tuli erän alun jälkeen kentälle, kuten myös Piia Korhonen. Erä oli illan selkein Ranskalle 14-25.

Päävalmentaja Nikolas Buserin haastattelu

Suomi pelaa alkusarjan neljännen EM-kisapelinsä heti maanantaina kello 20 kolme peliä tähän mennessä hävinneen Espanjan. Todennäköisesti tämän pelin voittaja ottaa jatkopaikan lohkosta.

6 Viro 0-3 1p (2-9)

Naisten maajoukkueen nettisivusto (pelaajakortit, maaotteluhistoria jne)

Suomen joukkue EM-lopputurnauksessa (tilanne FRA-pelin jälkeen)
(Numero, nimi, pelirooli, synt.aika. maaottelut, seura, monennet EM-kisat)

3 Netta Rekola KP, 21.12.2000, 15, LP Kangasala, 1. EM-kisat
5 Suvi Kokkonen YP, 1.2.2000, 96, Rote Raben Vilsbiburg (GER) 22-23, 3. EM-kisat