Skip to Content

Sveitsi naisiamme parempi kotikentällään

Naisten EM-lopputurnaukseen valmistauva lentopallomaajoukkueemme avasi vuoden 2023 pelit perjantaina Schönenwerdissä Sveitsissä. Kotijoukkue Sveitsi vei voiton 3-1 (25-19, 25-18, 10-25, 26-24). Viides erä ei ollut kovinkaan kaukana, kun Suomella oli neljännessä erässä neljä perättäistä eräpalloa.

Joukkueet kohtaavat toisessa maaottelussa lauantaina kello 20 ja pelaavat vielä treeniottelun sunnuntaina.

Perjantaina debyyttinsä naisten maajoukkuepaidassa tekivät Ada Aronen, Iida Pöllänen, Emilia Kääntä, Saana Lindgren sekä Sofia Lehto. Arosta lukuunottamatta kaikki kävivät myös jo kentällä Suomi-paidassa.

Kyseessä oli naisten maajoukkueen historian 728. ottelut. Sveitsiä vastaan on pelattu nyt 37 kertaa, joista Suomi on voittanut 17 ja Sveitsi 20.

Suomen avauksessa pelasivat passarina Kaisa Alanko, hakkurina Yasmine Madsen, yleispelaajina Iida Pöllänen ja Suvi Kokkonen, keskipelaajina Netta Rekola ja Roosa Laakkonen sekä liberona Netta Laaksonen. Daniela Öhman korvasi Rekolan toisen erän aikana. Piia Korhonen, Emilia Kääntä, Saana Lindgren sekä Sofia Lehto kävivät kentällä vaihdosta.

Madsen teki 18/+10, Kokkonen keräsi 14/+9 ja Pöllänen 12/+3. Kaksinumeroisillle pisteille ylsi myös keskipelaaja Laakkonen 10/+6.Kokkosen 40 hyökkäykseen mahtui vain yksi torjuttu hyökkkäys, ei yhtään hyökkäysvirhettä. Muutenkaan Suomelle ei hyökkäysvirheitä tullut kuin kahdeksan neljään erään. Laakkonen ja Öhman ottivat molemmat kolme torjuntaa. Pölläselle ja Laakkoselle molemmille kaksi ässäsyöttöä.

Lauren Bertolaccin valmentaman Sveitsin ykkösnimet ovat Italian A1-liigassa pelaava hakkuri Maja Storck ja Stuttgartissa Saksan mestaruuden voittanut yleispelaaja Laura Künzler. Kaksikko oli kuuma myös perjantaina: Künzler teki 26/+18 ja Storck 18/+13.

Päävalmentaja Nikolas Buser:

– Ensimmäinen peli on nyt kirjoissa ja kansissa. Varsin ok, odotin meidän olevan enemmänkin vaikeuksissa ensimmäisessä pelissämme tällä joukkueella. Meillä oli oikeastaan vain huono puolikas ensimmäisessä ja toisessa erässä. Kolmannessa erässä syötimme uskomattoman hyvin ja Sveitsi ei päässyt peliin laisinkaan mukaan. Paljon hyviä asioita!

– Hyökkäyksessämme löytyy palljon parannettavaa mm. sen jakautumisessa paremmin pelaajien kesken. Se on meillä ollut jo aiheena läpi kesän ja huomenna on taas uusi mahdollisuus parantaa. Myös staffille tämä oli ensimmäinen peli ja meillä on paljon opittavaa yhteistyöstämme pelien aikana.

Lauantain ottelu on nähtävissä Sveitsin Lentopalloliion striimeinä:

Suomen joukkue
(Numero, nimi, pelirooli, synt.aika. maaottelut, seura, monennet EM-kisat tulossa)

3 Netta Rekola KP, 21.12.2000, 11, LP Kangasala, 1. EM-kisat
5 Suvi Kokkonen YP, 1.2.2000, 92, Rote Raben Vilsbiburg (GER) 22-23, 3. EM-kisat