Skip to Content

Tyttöjen EM-jatkokarsinnat käynnistyivät sydäntäsärkevällä tappiolla

U19-tyttöjen EM-jatkokarsinta käynnistyi perjantaina Montenegrossa Suomen osalta niukkaakin niukemmalla tappiolla Ranskalle. Viidennen erän 10-7 -johto kääntyi lopulta 14-16 – tappioksi ja kokonaisuudessaan ottelu Ranskalle 2-3 (25-18, 19-25, 19-25, 25-16, 14-16).

Päävalmentaja Nikolas Buser:

• Sydäntäsärkevä tappio. Ranska sai viidennen erän loppupuolikkaalle muutamia isoja pisteitä. Aloitimme pelin todella hyvin ja pelasimme todella erinomaista peliä kaikilla osa-alueilla. Ranska alkoi laittaa vastaan ja meille tuli vähän henkisesti vaikeaa. Neljännessä erässä olimme onnekkaita mm. tuomaritoiminnan suhteen. Löysimme taas peliämme laitahyökkääjien kautta. Laitapelaajaksi siirretty Miia-Maria Mäkikyrö toi peliin hienon lisän.
  • Viides erä alkoi myös hyvin. Lopussa pikkaisen epäonnea ja heikko tuomaripäätöskin. Tuntuu katkeralta, mutta voimme olla päivästä ylpeitä.
  • Nyt tunteet ovat ymmärrettävästi synkkiä. Nyt tarvitsemme omien voittojen lisäksi Itävallan tai Montenegron voiton Ranskasta, joka on kyllä epätodennäköistä.

Neea-Maria Joki:

• Peli oli joukkueena meiltä hyvä. Vahva startti meiltä, mutta Ranska sai siitä käännettyä siitä peliä. Saimme neljänteen erään käänneettyä peliä ja se oli hyvää peliä meiltä uusien pelaajien myötä. Teimme rohkeita suorituksia ja taistelimme hyvin. Viimeiseen erään he taas paransivat mm. puolustusta. Tosi pienestä kiinni. Pettynyt fiilis, mutta tästä kohti huomista.

Suomen seitsikko oli Joanna Kallinen, Neea-Maria Joki, Miia-Maria Mäkikyrö, Oona Rasinperä, Ella Peltomaa, Selma Räsänen, Veera Help (L). Mäkikyrön siirtyi neljännessä erässä yleispelaajaksi ja Venla Kujala tuli keskelle. Mette-Maarit Aro pelasi 1,5 erää toisena yleispelaajana. Moona tarkiainen kävi myös kentällä pariin otteeseen.

Neea-Maria Joki teki peräti 28/+16 ja Oona Rasinperä 17/+9. Suomi vei torjunnat 12-9 ja hyökkäystehoissa se oli parempi 41%-35%.

Avauspäivän myöhäisottelussa kohtasivat Itävalta voitti emäntäjoukkue Montenegron 3-1.