Skip to Content

U20 -tytöt maanosan valioiden mukana Dublinin EM-lopputurnauksessa

Suomen alle 20-vuotiaiden tyttöjen lentopallomaajoukkue aloittaa EM-lopputurnauksen Irlannin Dublinissa tulevana maanantaina Puolan kohtaamisella. Suomi on siis mukana 5.-17.8.2024 pelattavassa 16 joukkueen turnauksessa, jossa Suomen alkulohko pelataan Dublinissa.

Toinen kahdeksan joukkueen lohko pelataan Sofiassa Bulgariassa. Lohkojen kaksi parasta selviytyvät välieriin, jotka pelataan Sofiassa 16.8. Mitalipelit ovat vuorossa seuraavana päivänä.

Ikäluokan 2005-2006 pelaajista koostuva U20 -maajoukkuee selviytyi Saksassa huhtikuussa pelatusta jatkokarsinnasta lopputurnaukseen sijoituttuaan lohkonsa toiseksi Ukrainan jälkeen jättäen Saksan sekä Viron taakse.

Jatkokarsintajoukkueeseen tuli kisajoukkueeseen viisi muutosta. ”Uusia” pelaajia joukkueessa ovat karsintoihin nähden Liina Räty, Hanna Kastarinen, Veera Help, Iida Pöllänen sekä Venla Huoman.

Viimeisin muutos joukkueeseen tuli torstaina, kun keskipelaaja Ella Peltomaa joutui jättämään kisat väliin ja yleispelaaja Vilma Isometsä liittyi kisajoukkueeseen.

Suomen kanssa samassa alkulohkossa pelaavat isäntämaan Irlannin lisäksi edellisten kisojen finalisti (2022 U19) Serbia, Puola, edellisten kisojen mestari ja viime vuoden tämän ikäluokan maailmanmestari Italia, Tsekki, Ukraina sekä Portugali.

Sofian lohkossa pelaavat Bulgaria, Turkki, Kroatia, Hollanti, Slovenia, Espanja, Belgia sekä Ruotsi.

Päävalmentaja Joonas Huhtakangas turnauksesta:

-Kun huhtikuussa Kienbaumin myöhäisillassa kisapaikka varmistui, alkoi ohjelman suunnittelu kohti EM kisoja. Ohjelmaa jouduttiin muuttamaan erinäisten syiden vuoksi, mutta lopullinen ohjelma ja valmistautuminen on ollut onnistunut.

-Vedettiin heinäkuussa kaksi leiriä Kuortaneella ja sen jälkeen pelattiin kolme harjoituspeliä LP Viestiä vastaan. Kuortaneen leireillä päästiin hiomaan pelitapaa kuntoon ja Salossa pelatut pelit palvelivat meitä mainiosti EM kisoja ajatellen. Iso kiitos LP Viestille tapahtumien organisoinneista ja hyvistä peleistä! Ulkomaan harjoituspelireissua olisi ollut vaikea ennen kisoja järjestää ajankohdan vuoksi, joten oli hienoa, että LP Viestin kanssa pystyttiin pelaamaan hyvätasoisia pelejä.

Huhtakangas lohkon vastustajista:

-Serbia, Italia ja Puola muodostavat lohkon kovan kolmikon. Näitä joukkueita vastaan on mahtavaa päästä pelaamaan, sillä heillä löytyy joukkueista yksilöitä, jotka ovat jo nyt Euroopan huipputason joukkueissa. Esimerkiksi Italian hakkuri Merit Adigwe pelaa tulevalla kaudella Serie A1:ssä Coneglianon riveissä.

-Sen jälkeen tulee tasainen nelikko: Ukraina, Tsekki, Suomi ja Portugali. Jokainen peli näiden maiden välillä tulee todennäköisesti olemaan tasainen ja erot joukkueiden välillä ovat pieniä. Ukraina on meille jatkokarsinnoista tuttu vahva ja fyysinen joukkue. Tsekki on samantyylinen joukkue kuin Ukraina ja Portugalilla ei ehkä yhtä fyysisiä pelaajia, mutta taitoa löytyy paljon.

-Kisojen järjestäjämaa Irlanti on etukäteen ajateltuna tasoltaan heikompi, mutta varmasti tulevat taistelemaan joka pallosta kotiyleisönsä edessä.

OTTELUSTRIIMIT
https://www.youtube.com/@VolleyballIrelandVLY/streams

Tyttöjen U20 -maajoukkueen pelaajakorteista löydät lisätietoja pelaajista
https://www.lentopallo.fi/maajoukkueet/tytot/tytot-u-19/u19-pelaajakortit/

Tyttöjen U20 -maajoukkueen verkkosivut
https://www.lentopallo.fi/maajoukkueet/tytot/tytot-u-19/

Suomen kokoonpano EM-lopputurnauksessa

#NimiRooliSeura 2024/2025Kasvattajaseura
5Liina RätyPPuijo WolleyPuijo Wolley juniorit
12Sanni Siika-ahoPLP KangasalaPetäjäveden Petäjäiset
18Vilma IsometsäYPArctic VolleyKempeleen Lentopallo
6Hanna KastarinenKPPuijo WolleyPuijo Wolley juniorit
17Lotta AlataloKPHämeenlinnan Lentopallokerho
14Miia MäkikyröKP/HArctic VolleyWoVo Rovaniemi
10Veera HelpLPuijo WolleyKiuruveden Luomu-Wolley
3Nitta KorhonenLLP Viesti Varkauden NMKY
7Kerttu KilpinenHHämeenlinnan LentopallokerhoHämeenlinnan Lentopallokerho
11Iida PöllänenYPLP KangasalaKauhavan Wisa
2Iina-Reeta KaikkonenYP/HLP ViestiHaukiputaan Heitto
1Nea SuboticYPPuijo WolleyPuMa-Volley
8Venla HuomanYPPuijo WolleySavonlinnan Ajo
4Eevi LehmusYPLP KangasalaRuokolahden Raju

Joukkueen staff

Päävalmentaja: Joonas Huhtakangas
Apuvalmentaja: Jaakko Hakulinen
Fysio: Timo Leikas
Tilastot/joukkueenjohtaja: Karri Raveala

Suomen otteluohjelma EM-lopputurnauksessa Dublinissa

5.8. klo 22:00 Suomi – Puola
6.8. klo 19:30 Suomi – Tsekki
7.8. klo 14:30 Suomi – Portugali
9.8. klo 17:00 Suomi – Irlanti
10.8. klo 14:30 Suomi – Serbia
12.8. klo 14:30 Suomi – Ukraina
13.8. klo 19:30 Suomi – Italia
16.8. välierät (Sofia)
17.8. mitalipelit (Sofia)

Back to top