Skip to Content

Veljekset leireilevät heinäkuussa – Bulgaria kylään treenivastustajaksi

Miesten lentopallomaajoukkue viettää heinäkuun pitkälti lerieillen Kuortaneen urheiluopiston tutuissa maisemissa. Maajoukkuehan ei pelaa EM-karsinnoissa, koska Suomi isännöi EM-lopputurnauksen yhtä lohkoa kesällä 2026 Tampereella.

Leiritys alkaa 8.7. ja päätyy 26.7. Viimeisinä päivinä joukkue pelaa ns. suljettujen ovien takana ilman yleisöä harjoituspelejä Suomeen saapuvan Bulgarian kanssa. Nations Leaguessa alkukesästä mukana ollut Bulgaria ei myöskään pelaa EM-karsintoja.

Kesän Kultaisen liigan joukkueesta nyt leiriryhmästä jäävät pois Niko Suihkonen, Joonas Jokela, Severi Savonsalmi sekä Alexej Zhbankov. Zhbankov saattaa liittyä leiriryhmään myöhemmin leirityksen aikana.

Uusina pelaajina leiritykseen liittyvät yleispelaaja William Groffier, keskipelaaja Juho Kaunisto sekä hakkuri Samuli Kaislasalo.

-Muutamalla pelaajalla on vaivoja ja osalla henkilökohtaisia syitä pois jäänneille. Samalla pääsemme myös katsastamaan uusia pelaajia maajoukkueympyröissä. Uskon, että uudet kaverit saavat kutsusta myös paljon lisää motivaatiota seuraavalle kaudelle, maajoukkueen general manager Mikko Esko taustoittaa.

-Samuli pelasi hyvän kauden Hollannissa, mutta sairastelu pilasi kesän ensimmäisen leirin. William on lupaava pelaaja ja nyt nähdään miten hän pärjää, kun vaatimustaso on kova joka päivä ja harjoitellaan paljon. Juho on puolestaan viime liigakauden lopulla vasta vaihtanut roolia keskariksi ja haluamme nähdä miten hän pärjää tällä tasolla.

-Leirit ja harjoitusottelut antavat meille mahdollisuuden kehittää yksilöitä ja joukkuetta entisestään. Voimme keskittyä harjoitteluun paremmin kuin Kultaisen liigan aikana. Lisäksi saamme kohdata mainion Bulgarian kahdessa treenipelissä. Samalla muutama uusi pelaajamme saa näytön paikan.

-Maajoukkuekausi 2025 tulee olemaan todella mielenkiintoinen ja haluamme myös valmistaa pelaajia tulevalle seurajoukkuekaudelle mahdollisimman hyvin, Esko linjaa.

Back to top