Skip to Content

Veljeksiltä mitä komein EM-avaus Varnassa

Miesten lentopallomaajoukkue aloitti ryminällä EM-lopputurnauksen Varnassa keskiviikkona kaatamalla Kroatian 3-0 (25-19, 25-19, 25-22) käytännössä täysin suomalaisen katsomon edessä. Arviolta katsomossa oli noin 1500 sinivalkoista kannatajaa.

Veljesten esitys oli ehjä läpi illan. Hyökkäsyprosentti oli 63, kun Kroatialla se oli 47%:iin. Hyvän vastaanoton jälkeen Suomen hyökkäys oli huikea 81% ja puolustuksen jälkeen 62%. Suoria hyökkäysvirheitä Suomelle tuli vain neljä.

Kapteeni Eemi Tervaportti johti joukkuetta upeasti. Joonas Jokela teki 11/+8, Luka Marttila 11/+6 ja Niko Suihkonen 10/+5. Nuoret ensikertalaiset keskimiehet Alexej Zhbankov ja Miika Haapaniemi hyökkäsivät 12/15. Libero Voitto Köykkä johti takakenttää loistokkaasti ja vastaanotto kesti kokonaisuudessakin hienosti.

Kroatian ainoa tehokkaasti pelannut pelaaja oli keskimies Kruno Nikacevic (11/+10). Yleispelaajat jäivät tehoissa -4:ään ja hakkiuri Petar Dijrlic lukemiin 9/+3.

Suomen avaus: Eemi Tervaportti, Joonas Jokela, Niko Suihkonen, Luka Marttila, Alexej Zhbankov, Miika Haapaniemi, Voitto Köykkä (L).
Vaihdosta kentälle: Jiri Hänninen, Aaro Nikula,

1.erä oli Veljeksiltä todella terävä avaus turnaukseen. Erä heti haltuun (8-5) ja tämän jälkeen Kroatia pääsi enää kerrtaalleen kahden pisteen päähän (13-11). Erä Suomelle 25-19. Suomen hyökkäys komea 61%, Kroatian 40. Hakkuri Joonas Jokela paukutti hyökkäykset 7/9 tehden 7/+6.

Toinen erä kulki avauserän tapaan ja Suomi veikin sen samoin numeroin. Keskeltä Mikka Haapaniemi ja Alexej Zhbankov olivat mainioita Eemi Tervaportin tarjoilusta. Kahden erän jälkeen Suomen hyökkäys oli 64% ja hyvän vastaanoton jälkeen huikea 83% sekä puolustuksen jälkeen 56%.

Kolmannessa erässä Veljekset ottivat homman haltuun puolivälin jälkeen ja jyräsivät siitä 25-23 -voittoon lopun pienen heikommankin hetken jälkeen.

PÄÄVALMENTAJA JOEL BANKSIN HAASTATTELU OTTELUSTA JA ENNAKOINTIA TORSTAIHIN

Suomi kohtaa torstaina toisessa EM-lopputurnauspelissään kello 20.30 isäntämaa Bulgarian, joka hävisi avauspelissään tiistaina Espanjalle 1-3.

Ottelukuvat

Suomen joukkueen pelaajakuvat ladattavissa täältä

Suomen EM-kisajoukkue
(numero, nimi, maaottelumäärä, seura 23-24, pituus, monennet EM-kisat))

EM-lopputurnauksen alkulohkot

A Italia (Bologna, Perugia, Ancona): Italia, Belgia, Viro, Saksa, Serbia, Sveitsi
B Bulgaria (Varna): Bulgaria, Kroatia, Suomi, Slovenia, Espanja, Ukraina
C Pohjois-Makedonia (Skopje): Tsekki, Tanska, Montenegro, Pohjois-Makedonia, Puola, Alankomaat
D: Israel (Tel Aviv): Ranska, Kreikka, Israel, Porugali, Romania, Turkki

Lohkojen neljä parasta selviytyy 16 joukkueen pudotuspeleihin. Ensimmäisellä kierroksella kohtaavat ristiin lohkojen A ja C sekä lohkojen B ja D joukkueet niin, että lohkovoittajat saavat vastaansa lohkojen neloset ja lohkokakkoset lohkojen kolmanneksi sijoittuneet.